Het laatste formule 1 nieuws

Ricciardo jaloers op het droomscenario van Verstappen

Ricciardo jaloers op het droomscenario van Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Daniel Ricciardo moet toegeven jaloers te zijn op het titelgevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in 2021. Het gehele seizoen was gevuld met de intense strijd, gepaard met een grote lading aan drama en controversiële momenten. Daarbovenop kwam een bloedstollend einde in Abu Dhabi, waarbij de titel in de allerlaatste ronde werd veroverd.

Een seizoen zoals in 2021 zien we niet altijd, dat weet ook Ricciardo. “Dit is eigenlijk waar je elk jaar op hoopt”, zei hij tegen onder meer RacingNews365. “Je wil dat een gevecht op deze manier gaat. Je hebt een veteraan met de meeste records, Lewis, en aan de andere kant heb je de jongste winnaar ooit.”

“Dat is een heel cool gevecht en een heel mooi verhaal. Natuurlijk gaan ze dan nek aan nek en is het een geweldig gevecht. Er komt een stukje jaloezie naar boven, omdat ik er niet in mee kan doen, maar voor de sport en als fan is het echt een droomscenario.” Heeft het titelgevecht coureurs afgeleid?

In 2021 kon Ricciardo zich vrijwel nooit mengen in de gevechten voor de overwinning. Een keer won hij in Monza, maar Red Bull en Mercedes waren over het algemeen nog te snel voor de bolides van McLaren. Vanaf de ‘zijlijn’ keek hij naar het titelgevecht mee, dit kon wel eens voor wat afleiding zorgen bij hem en de andere F1-coureurs. “Dat snap ik helemaal.”

De Australiër noemt de Grand Prix van Saoedi-Arabië als voorbeeld. “We stonden op de grid en voor de racestart lieten ze op alle grote schermen beelden zien met de hoogtepunten van Lewis en Max tijdens het seizoen. Als ik in hun positie zat en me probeer te focussen op de race, dan kan je alsnog de luidsprekers horen. Ik weet het niet, het is extra afleiding wat je niet wil hebben voor de start van een race.”

“Het is niet mijn gevecht, dus het maakte mijzelf niet zoveel uit. Maar als je in dát gevecht zit, dan kan je er niet van vluchten”, weet Ricciardo. Hij bestempelt de afleiding als ‘irritant’, maar weet ook dat coureurs op topniveau de druk aan moeten […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ricciardo jaloers op het droomscenario van Verstappen