Het laatste formule 1 nieuws

Ricciardo kan niet wachten: 'Dit wordt een knotsgekke race'

Ricciardo kan niet wachten: ‘Dit wordt een knotsgekke race’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Daniel Ricciardo is één van de coureurs die in de Formule 1 al eens reed op de Nürburgring. We moeten daarvoor wel terug naar 2013, maar de Australiër verheugt zich enorm op een terugkeer in de Eifel.

In 2011 debuteert een jonge Australiër in de Formule 1. Halverwege 2011 krijgt Ricciardo de kans om het seizoen af te maken bij het Spaanse F1-team HRT, waar hij voor debuteert op Silverstone. Zijn tweede race is in Duitsland op de Nürburgring, waar hij als negentiende eindigt. Twee jaar later doet hij het beter voor Toro Rosso met een zesde plek in de kwalificatie en een twaalfde plek in de race. Ricciardo klaar voor knotsgekke race

‘’Het is alweer zeven jaar geleden dat ik voor het laatst in de Eifel was, maar ik herinner nog mijn zesde plek in de kwalificatie met Toro Rosso. Dat was toen wel een indrukwekkend resultaat. Ik ben blij dat we hier weer gaan racen. Er zijn wat bochten die heel leuk zijn om de rijden en met de huidige wagens zal de Nürburgring heel anders aanvoelen dan in 2013’’, zegt Ricciardo volgens Speedweek.com .

Met de voorspelde weersomstandigheden is dit ook een moment voor Ricciardo om met zijn Renault voor een stunt te zorgen. ‘’Als ik de weersvoorspelling moet geloven dan is het nat en dus heel anders vergeleken met onze eerdere races. Het zal interessant zijn hoe de wagen zich gedraagt en in het midden van oktober kunnen we ervan uit gaan dat de Grand Prix op de Nürburgring knotsgek zal zijn. Ik ben er in ieder geval klaar voor’’, besluit Ricciardo.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ricciardo kan niet wachten: ‘Dit wordt een knotsgekke race’