Het laatste formule 1 nieuws

Ricciardo legt uit: "Overstap Red Bull naar Renault makkelijk dan Renault naar McLaren"

Ricciardo legt uit: “Overstap Red Bull naar Renault makkelijk dan Renault naar McLaren”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aan zijn kwaliteiten als Formule 1-coureur wordt niet getwijfeld, maar duidelijk is wel dat de overstap van Renault naar McLaren nog niet heeft gebracht wat Daniel Ricciardo ervan had gehoopt. De overstap van Red Bull naar Renault ging in dat opzicht veel makkelijker. Ricciardo legt aan Auto, Motor und Sport uit waar het aan schort.

“Toen ik naar Renault ging had ik vanaf de eerste meters het gevoel dat ik kon vasthouden aan mijn eigen rijstijl, met dat verschil dat er wat minder grip was dan met de Red Bull. Als ik dat nu vergelijk met de overstap van Renault naar McLaren, dan zijn de verschillen tussen de auto’s groter”, aldus de Australiër.

“De McLaren heeft sterke en zwakke punten, maar op de één of andere manier past mijn natuurlijke rijstijl er niet bij. Of het nu gaat om hoe ik de bochten instuur, hoe ik rem, of hoe ik weer op het gaspedaal trap, de auto reageert niet zoals ik gewend ben. Daarom is deze overstap wat uitdagender dan mijn overstap naar Renault.”

Ricciardo ging planmatig te werk om beter met de MCL35M overweg te kunnen: “De eerste stap was begrijpen waarom mijn rijstijl niet in alle bochten rendement opleverde. Daarna was het zaak om nieuwe technieken aan te leren. Dit proces echter wordt bemoeilijkt door het feit dat ik in de ene bocht wél mijn instincten kan volgen, terwijl ik bij een andere bocht echt na moet denken over hoe ik die met deze specifieke auto het beste kan nemen.”

Ricciardo scoorde dit seizoen tot nu toe 64 punten minder dan Lando Norris. Toch weet hij goed wat zijn kwaliteiten zijn achter het stuur, ook achter het stuur van de McLaren.

“Ik zou jullie de data moeten laten zien om aan te geven waar de nuances liggen, maar ik denk dat het team niet heel blij is als ik te veel details prijsgeef”, grapt hij. “Simpel gezegd heb ik een hoge minimumsnelheid in de bochten, als ik tenminste kan rijden zoals ik wil. Om dat voor elkaar te krijgen, moet ik de auto echt de hoek om kunnen ‘gooien’ om er vervolgens […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ricciardo legt uit: “Overstap Red Bull naar Renault makkelijk dan Renault naar McLaren”