Het laatste formule 1 nieuws

Ricciardo over drukke kalender: "Hechte vrienden kunnen heimwee-leegte op de grid opvullen"

Ricciardo over drukke kalender: “Hechte vrienden kunnen heimwee-leegte op de grid opvullen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 gaat in 2022 een recordaantal races rijden en daarmee is het hele circus vaak lang van huis. Voor Daniel Ricciardo is het voornamelijk belangrijk om hele goede relaties met mensen binnen het team te onderhouden, waardoor het beter vol te houden is.

Met meerdere ‘triple-headers’ op de kalender komt het voor medewerkers van de pitstraat regelmatig voor dat men vaak bijna een maand van huis is zonder vrouw en kinderen te zien. Eerder liet Sebastian Vettel zich al ontvallen dat dit lastig is voor iedereen op de grid en daar sluit nu Daniel Ricciardo zich bij aan. “Je moet kunnen terugvallen op je teamgenoten om je te helpen wanneer je je een beetje down voelt of wanneer je thuis mist”, geeft hij aan. Hechte vrienden

“We zijn vaak voor lange tijd weg van onze familie. Al helemaal tijdens de ‘triple-headers’. Ik denk dat het dus belangrijk is voor het team wanneer iedereen een hechte band heeft met elkaar. Ik weet van mezelf hoe erg ik thuis en mijn familie mis tijdens raceweekenden. Als je dan een aantal hechte vriendschappen hebt binnen het team om die leegte op te vullen, werkt dat goed”, ziet de altijd vrolijke Australiër. Leven buiten paddock

De McLaren -coureur ziet dat het tijdens de coronapandemie allemaal nog een stuk moeilijker is en hoopt dat daar spoedig verandering in komt. “Een sociaal leven buiten het paddock is ook belangrijk tijdens een raceweekend. Dat helpt om stress en heimwee te verlichten. Dat zorgt er ook voor dat je iedereen beter leert kennen. Ik hoop dat de wereld verder opent, waardoor we met het team ook buiten de baan om leuke dingen kunnen doen. Socializen en af en toe een dinertje buiten de deur”, besluit hij.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ricciardo over drukke kalender: “Hechte vrienden kunnen heimwee-leegte op de grid opvullen”