Het laatste formule 1 nieuws

Ricciardo: "Rosberg deed dat, maar voor meeste rijders zou dat moeilijk zijn"

Ricciardo: “Rosberg deed dat, maar voor meeste rijders zou dat moeilijk zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Daniel Ricciardo weet nog niet wanneer hij vaarwel zegt tegen de Formule 1 . De Australiër laat het vooral afhangen van hoe competitief zijn team en hijzelf is. Ricciardo vindt het dan ook lastig om exact te zeggen wanneer hij er klaar mee is.

“Hoe lang ik in de sport actief blijf, zal afhangen van hoe concurrerend ik ben” , wordt Ricciardo geciteerd door Channel 4 . Volgens de Renault-coureur is dat ook een logisch gegeven. “Als Lewis Hamilton de laatste paar jaar niet in een winnende wagen had gezeten en moest vechten om achtste of negende plekken, zou hij dan nog steeds rijden? Het is twijfelachtig.” Ricciardo over toekomst

De coureur die voor 2021 en 2022 een contract heeft bij McLaren wil zelf ook om de plekken vooraan mee kunnen doen. ” Ik kan vandaag wel zeggen dat ik wil stoppen als ik 35 jaar oud ben, maar als ik tegen die tijd nog steeds kansen heb om te winnen, zou het moeilijk zijn om niet door te gaan “, aldus Ricciardo.

De 31-jarige rijder uit Perth haalt vervolgens het voorbeeld van Nico Rosberg aan, die na het grijpen van de wereldtitel in 2016 meteen zijn helm aan de wilgen hing. ” Als je aan het winnen bent, is het moeilijk om weg te lopen en te stoppen. (Nico) Rosberg deed dat, maar voor de meeste rijders zou dat moeilijk zijn als je aan het winnen bent”, zegt hij.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ricciardo: “Rosberg deed dat, maar voor meeste rijders zou dat moeilijk zijn”