Het laatste formule 1 nieuws

Ricciardo: ‘Toen ik hoorde van deze optie was ik een beetje ongerust’

Ricciardo: ‘Toen ik hoorde van deze optie was ik een beetje ongerust’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: https://www.instagram.com/danielricciardo/?hl=nl De Formule 1 -teams kijken op dit moment hoe er meer spektakel ingebouwd kan worden tijdens het raceweekend. Een van de opties die op tafel ligt, is de invoering van de zogeheten sprintraces. Daniel Ricciardo laat zich uit hoe hij tegen deze optie aankijkt.

Mochten de teams akkoord gaan, lijkt het erop dat de sprintraces gehouden gaan worden tijdens de wedstrijden in Canada, Italië en Brazilië. Toch was Ricciardo niet direct enthousiast toen hij hoorde over de sprintraces. “ In het begin was ik een beetje ongerust. Maar ik voel me nu beter bij de gedachte. Alles beter dan een omgekeerde grid ”, zegt de Australiër bij Motorsport.com . Formule 1-overwinning niet verwateren

Grootste punt bij Ricciardo is het gevoel van de overwinning. Volgens hem is en blijft dat een unieke belevenis. “ Ik denk dat het grootste ding is dat ik wil dat een F1-overwinning nog steeds zo groot voelt als wat het zou moeten zijn. Ik wil niet dat een F1-overwinning ooit verwaterd aanvoelt, of gewoon iets lager dan wat het zou moeten zijn. ”

Toch ziet de huidige McLaren -coureur het inmiddels een stuk positiever. “ Competitie is natuurlijk waar ik het meest van hou, dus ik zou graag meer races rijden en minder oefenen of wat dan ook. Met deze optie gaat het een beetje in de richting van wat ik waarschijnlijk wil .”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ricciardo: ‘Toen ik hoorde van deze optie was ik een beetje ongerust’