Het laatste formule 1 nieuws

Ricciardo verwacht titelgevecht tussen Red Bull en Mercedes te kunnen beïnvloeden

Ricciardo verwacht titelgevecht tussen Red Bull en Mercedes te kunnen beïnvloeden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De afgelopen races is de McLaren -bolide zeer competitief. In Italië ging Daniel Ricciardo er vandoor met de overwinning, een race later in Rusland leek Lando Norris lange tijd zicht te hebben op de racewinst, al vervloog deze kans in de slotfase. McLaren kan zich niet meer mengen in het gevecht om de constructeurstitel van 2021, maar Ricciardo ziet dat de Britse renstal wel degelijk invloed heeft op het gevecht tussen Red Bull en Mercedes .

Gevraagd naar hoe goed de McLaren-bolide presteert, en of de renstal belangrijke punten kan afsnoepen van Red Bull en Mercedes, laat Ricciardo weten dat er veel verbetering is te zien bij het team. “Het lijkt er zeker op dat we regelmatig meevechten”, zegt Ricciardo vanuit Turkije tegen onder meer RacingNews365 . “Vooral de afgelopen weken gaat het beter.”

Terwijl Norris volgens zijn Australische teamgenoot al langere tijd meestrijdt voor podiums en overwinningen, is het nu ook Ricciardo gelukt om een Grand Prix te winnen voor McLaren. “Het ziet er steeds beter uit voor mij, al zijn we nog steeds afhankelijk van hoe de circuits er uitzien. Toch zijn we over het algemeen sterker geworden.”

“We zijn niet overal sterk, maar als we op een bepaald circuit snel zijn, dan lijkt het er al snel op dat we mee kunnen vechten voor een finish in de top drie.” Of McLaren in Turkije competitief zal zijn, is nog lastig te zeggen. De vorige Grand Prix op het Istanbul Park circuit werd onder zeer chaotische omstandigheden verreden, waardoor de Formule 1-teams nog lastig kunnen voorspellen wat hun kansen in Turkije voor 2021 zijn. Verstappen kan profiteren van Mercedes-problemen in Turkije

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vooruit op de Grand Prix van Turkije, waar Max Verstappen mogelijk goede zaken kan doen als hij van Mercedes’ motorproblemen kan profiteren. Beluister de podcast hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ricciardo verwacht titelgevecht tussen Red Bull en Mercedes te kunnen beïnvloeden