Het laatste formule 1 nieuws

Ricciardo wil 'hopelijk volgend jaar al' voor wereldtitel vechten

Ricciardo wil ‘hopelijk volgend jaar al’ voor wereldtitel vechten

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Daniel Ricciardo rijdt inmiddels al tien jaar mee in het Formule 1-circus. Hij stapte in 2019 over van Red Bull naar Renault, maar zag McLaren meer progressie maken de afgelopen twee jaar en verkaste voor dit seizoen naar dat team.

“Ik hou van de mindset van het team en de manier waarop ze zijn gegroeid”, zegt de Australiër in een video van Formula 1 . “Hun aanwezigheid op de grid is ontzettend indrukwekkend de laatste jaren. Dat was van de buitenkant al zo, maar nu ik zelf voor het team rijd, zie ik dat het ook gewoon echt zo is.”

Ricciardo is niet naar McLaren gekomen als veldvulling. Zijn persoonlijke doel is de wereldtitel winnen en hij denkt dat bij McLaren te kunnen doen.

“Ja, ik ben natuurlijk redelijk wat verhuisd de afgelopen jaren en dat is niet iets dat ik wil blijven doen. Het is best wel stressvol. Het team heeft al een mooie fundering neergelegd en als ik kan voortbouwen op wat ik persoonlijk al heb dan kan ik hier voor de wereldtitel vechten. Hopelijk volgend jaar al.”

Voor dit jaar heeft hij ook al een aantal concrete doelen gesteld: “Ik wil mijn naam op een paar trofeeën zien staan en ik wil terug kunnen kijken op dit jaar en zien dat ik het verschil heb gemaakt binnen dit team.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ricciardo wil ‘hopelijk volgend jaar al’ voor wereldtitel vechten