Het laatste formule 1 nieuws

Ricciardo wint weddenschap met Zak Brown: "Misschien geeft hij me de auto?"

Ricciardo wint weddenschap met Zak Brown: “Misschien geeft hij me de auto?”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het was een geweldig weekend in Monza voor Daniel Ricciardo. Voor het eerst sinds 2018 won de Australiër een race in de Formule 1 en ook voor McLaren was het alweer een lange tijd geleden.

Het weekend begon goed met een tweede plaats in de sprintrace op zaterdag. Zondag haalde Ricciardo Max Verstappen meteen in bij de start van de race en reed hij naar de overwinning.

In maart daagde McLaren-CEO Zak Brown Ricciardo uit om zijn eerste podiumplaats voor McLaren te halen. Als hij dit voor elkaar zou krijgen, beloofde Brown hem een ritje in zijn NASCAR Chevrolet Monte Carlo uit 1984. Dat is niet zomaar een auto, het is namelijk de wagen van Ricciardo’s held Dale Earnhardt Sr. ‘Misschien geeft hij me de auto?’

Nu de McLaren-coureur niet alleen een podiumplek heeft behaald, maar meteen een overwinning, gaat hij nog een stap verder. “Ik heb zoiets van: misschien geeft hij me de auto? De uitdaging was altijd wanneer ik een podium zou halen, dan mag ik ermee rijden. We hebben het nooit over een overwinning gehad. Ik heb hem mijn schoen gegeven waar hij uit dronk, dus misschien geeft hij mij de auto. Het is een goede ruil” , vertelt Ricciardo op de officiële website van Formule 1 .

“Dale Earnhardt is een grote held van me en om de kans te krijgen om achter het stuur van een van zijn auto’s te kruipen is te gek. Dat zal zeker een ‘pinch me’ moment zijn” , zei hij. Ricciardo is een groot NASCAR-fan en koos zijn racenummer #3 als eerbetoon aan Earnhardt Sr. Remember our podium bet, @DanielRicciardo ? Just warming it up for you. #DR3 #3forever @DaleJr pic.twitter.com/nFILfKCKRD

— Zak Brown (@ZBrownCEO) September 11, 2021

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ricciardo wint weddenschap met Zak Brown: “Misschien geeft hij me de auto?”