Het laatste formule 1 nieuws

Richard Verschoor rijdt zich flink in de kijker in Bahrein: "Wat een rollercoaster"

Richard Verschoor rijdt zich flink in de kijker in Bahrein: “Wat een rollercoaster”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sakhir (Bahrein) – Niet alleen Max Verstappen maakte grote indruk in Bahrein, ook TeamNL-talent Richard Verschoor heeft zich bij zijn debuut in het FIA Formule 2 kampioenschap op indrukwekkende wijze in de kijker gereden. Op Bahrain International Circuit reed de 20-jarige MP Motorsport-piloot in de tweede sprintrace op magistrale wijze vanaf een 22ste startplaats naar plek vijf. In de hoofdrace lag de vanaf een fraaie vijfde kwalificatiepositie vertrokken Nederlander zelfs enige tijd aan de leiding, maar kon in de laatste paar ronden door volledig versleten banden drie rijders niet meer achter zich houden en eindigde zo net naast het podium op plek vier. Door bij zijn debuut meteen twee keer dik in de punten te finishen, nestelde Verschoor zich ook in de top van het tussenklassement van het kampioenschap. Voor TeamNL-talent Richard Verschoor was het vizier de afgelopen winter volledig gericht op promotie van de Formule 3 naar de Formule 2, de laatste trede op de ladder richting de Formule 1. Na een drietal geslaagde testdagen met MP Motorsport, werd vorige week duidelijk dat de 20-jarige Verschoor dit weekend bij de openingsronde op het Bahrain International Circuit daadwerkelijk bij het Nederlandse team zijn eerste wedstrijdmeters in de FIA Formule 2 zou gaan maken.

In de kwalificatie toonde Verschoor meteen zijn snelheid door de vijfde tijd op de klokken te zetten. Daarmee was het TeamNL-talent de hoogst geklasseerde rookie in het 22 auto’s tellende veld. Het tekende de ambitie van de MP Motorsport-piloot dat hij toch niet helemaal tevreden was. “In mijn snelste ronde maakte ik een fout, dus er had zeker nog meer in gezeten.” De eerste (sprint)race liep echter door toedoen van een concurrent op een teleurstelling uit. Door de omgekeerde top tien van de kwalificatie, moest Verschoor vanaf de zesde startplaats beginnen. In de tweede ronde werd de MP Motorsport-piloot geraakt door een veel te laat remmende Dan Ticktum en moest met schade opgeven. Extra zuur was dat Verschoor daardoor in de tweede sprintrace van een 22ste en laatste positie moest beginnen.

De jonge Nederlander toonde echter zijn veerkracht en was een van de smaakmakers van de 23 ronden […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Richard Verschoor rijdt zich flink in de kijker in Bahrein: “Wat een rollercoaster”