Het laatste formule 1 nieuws

Rijden voor Mercedes niet het doel van Russell: 'Die mentaliteit helpt mij'

Rijden voor Mercedes niet het doel van Russell: ‘Die mentaliteit helpt mij’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sinds zijn debuut in 2019 is George Russell een van de sterren in de Formule 1. In 2020 kreeg hij weliswaar pas zijn eerste punten, maar in 2021 heeft hij zijn naam gezet als toekomstig talent. De beloning daarvoor is een stoeltje bij de wereldkampioenen van Mercedes voor 2022, naast zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

” Toen ik vijftien jaar oud was wist ik dat het leven niet gemakkelijk ging zijn en dat het enorm ingewikkeld zou gaan worden om in de Formule 1 te belanden. Er zijn maar twintig coureurs en als ik daar bij wilde horen, moest er een hele goede coureur weg gaan. Omdat ik dat al zo vroeg begreep, heeft dat mij enorm geholpen “, erkent de Williams-coureur in gesprek met Bild . Rijden als Mercedes-coureur niet het einddoel

In zijn eerste jaar F2 werd Russell gelijk al kampioen en dan was het ook niet raar dat hij de overstap maakte naar de F1 bij Williams, maar vanzelfsprekend was dat niet. ” Ik ben ooit de hospitality ingelopen en heb gevraagd of ik met Claire (Williams, red.) mocht praten “. Williams was destijds teambaas van het team in de achterhoede en Russell is in 2018 op die manier direct in contact gekomen over een stoeltje voor 2019.

” Die mentaliteit heeft hij enorm geholpen. Mijn ouders hebben altijd gezegd dat ik moet werken voor mijn dromen en dat je alleen maar krijgt wat je erin stopt. Als je niet altijd 120 procent geeft, heb je geen enkele kans “. Dat maakt ook dat Russell enorm veel zelfvertrouwen in zich heeft. ” Ik weet wat ik nodig had om hier te komen. In de F1 komen is niet mijn einddoel. Mijn doel is om wereldkampioen te worden “, sluit Russell met vertrouwen af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rijden voor Mercedes niet het doel van Russell: ‘Die mentaliteit helpt mij’