Het laatste formule 1 nieuws

Rijtest + video: McLaren GT (2021)

Rijtest + video: McLaren GT (2021)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

McLaren GT 2021 test Sinds McLaren tien jaar geleden de MP4-12C lanceerde, heeft het er een indrukwekkend parcours opzitten. Op zowat een decennium tijd profileerde Woking zich als een volwaardig alternatief voor wie anders in Maranello of Sant’Agata Bolognese zou gaan shoppen. Met dank aan de decennialange ervaring in de Formule 1 natuurlijk, waar de Britten de koolstofvezelkunst en het ambacht van de motorenbouw naar hun hand zetten.

Check hier onze video: Grand instapper

Tot het flink te lijden kreeg onder de coronacrisis vulde McLaren zijn kerngamma met de regelmaat van de klok met nog wat extremer gerief. Denk maar aan de P1 eind 2013, de Senna in 2018 en de Elva eind 2019. Maar vraag het eender welke andere ambachtelijke smeder van supercars en ze zullen het je op een blaadje geven: niets beter om een grotere instroom van nieuwe klanten richting je showrooms te trekken dan een ‘instapmodel’ – om het met een weinig eerbiedwaardige term uit te drukken.

Die hebben ze in Woking sinds 2019 en is geen SUV – gelukkig maar – maar wel een grand tourer . De GT, een auto met romige motor, luxueus interieur en plaats voor een reistas of twee. Ideaal voor een denderende rit over de Autobahn , gevolgd door enkele gezwinde bergpaspassages. Maar denk je bij een GT in eerste instantie aan een luxueuze 2+2 met motor voorin, zoals de Bentley Continental GT of Ferrari Roma, of denk je aan de Aston Martin Vantage of DB11, dan past dat plaatje niet bij deze McLaren. McLaren GT 2021 test MonoCell

Woking heeft zijn grand tourer immers volledig volgens zijn eigen voorwaarden gebouwd. Dat betekent dat ook hier de motor centraal achterin zit en de beruchte MonoCell centraal staat, de monocoque uit koolstofvezel die ook de kern vormt van de rest van het McLaren-gamma. De inspiratie voor de technische fundamenten is evenmin ver te zoeken: de 4.0 V8 deelt zijn basis met de biturbo uit de 720S , en niet alle ophangingscomponenten werden specifiek voor deze GT ontwikkeld.

Dat maakt dat de GT zich bij een eerste aanblik visueel weinig onderscheidt van zijn […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rijtest + video: McLaren GT (2021)