Het laatste formule 1 nieuws

Rinus van Kalmthout: 'De IndyCar doet niks onder voor de Formule 1!'

Rinus van Kalmthout: ‘De IndyCar doet niks onder voor de Formule 1!’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ze zoeken me op, spreken me aan. Ik kan niet meer normaal over straat hier. Je voelt je soms net een rockster,” vertelde Rinus van Kalmthout onlangs. Het is pas zijn tweede jaar als coureur in de IndyCar, maar de Amerikaanse autosportliefhebbers hebben hem al in de armen gesloten. Daar hebben ze het over Rinus VeeKay, dat bekt wat makkelijker. De Nederlander rijdt agressief, is snel en gek op inhaalmanoeuvres. Inderdaad, het zijn dezelfde kenmerken als die van zijn landgenoot in de Formule 1. Vorig seizoen was hij de beste nieuwkomer in de IndyCar, nu rijdt hij serieus mee om de prijzen. Precies zoals hij eigenlijk al deed vanaf het eerste moment dat hij een stuur in handen had, want het verhaal van Van Kalmthout is een klassiek racesprookje. Hij is de zoon van Marijn, garagehouder en verdienstelijk coureur. Vader geeft kleine Rinus een kart cadeau voor zijn achtste verjaardag. En dan gaat het hard, letterlijk én figuurlijk. De jonge Rinus heeft talent.

Al op zijn negende wordt hij voor het eerst Nederlands kampioen.

Op de site raceexpress.nl geeft hij dan even zijn visie op die prestatie. Vanwege het weer is de laatste race in het kampioenschap uitgesteld, hij is net op tijd op het circuit. “Ik kwam om half tien op Schiphol aan na een vakantie met mijn vader, moeder en zus. Ik moest al om elf uur rijden op de kartbaan; dat was heel erg racen naar Berghem! Ik moest wel even in mijn ritme komen, omdat ik twaalf uur lang in het vliegtuig had gezeten. Ik kon dus zaterdag niet trainen en me goed voorbereiden op de belangrijke races. Maar na een wat mindere kwalificatie ging het steeds beter.

Ik ben echt héél blij met mijn eerste titel!” ‘De auto’s zijn bruut, ze klinken vet en het is echt knokken om zo’n ding een rondje om de baan te krijgen’ 370 km/u

Het zijn volzinnen waar de gemiddelde profvoetballer jaloers op is, maar Rinus is dan dus pas 9. Het talent spat uit zijn poriën, als hij meedoet aan een kartwedstrijd staat de winnaar wel vast. Waar de Formule […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rinus van Kalmthout: ‘De IndyCar doet niks onder voor de Formule 1!’