Het laatste formule 1 nieuws

Rinus van Kalmthout knalt uit de startblokken met snelle tijden: "Positief, maar er worden hier geen punten uitgedeeld"

Rinus van Kalmthout knalt uit de startblokken met snelle tijden: “Positief, maar er worden hier geen punten uitgedeeld”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout heeft zijn tweede IndyCar-testdag van 2021 als snelste afgesloten. De 20-jarige coureur van het Ed Carpenter Racing-team noteerde op het Barber Motorsports Park in Birmingham, Alabama een rondetijd van 1:06.5183. Daarmee hield hij de concurrentie op ruim een tiende van een seconde. In aanloop naar het NTT IndyCar Series seizoen van 2021 worden er een aantal testdagen georganiseerd. Teams zijn vrij in hun keuze aan welke testdag ze deelnemen, zolang het maximumaantal van drie stuks niet wordt overschreden. Rinus VeeKay en Ed Carpenter Racing hebben gekozen voor testmogelijkheden op Sebring (1 februari), Barber (23 februari) en Laguna Seca (1 maart).

Na veel werk in de sportschool en de simulator, mocht VeeKay dinsdag op het Barber Motorsports Park weer in zijn #21 SONAX Chevrolet stappen. De Rookie of the Year van het IndyCar-seizoen 2020 reed 105 testronden. Dat is ruim een volledige race-afstand: als de seizoensouverture over ruim zeven weken plaatsheeft op hetzelfde circuit, worden er tijdens de wedstrijd op zondag 90 ronden gereden.

De snelste ronde van VeeKay was voldoende voor de eerste plaats op de ranglijst. VeeKay hield de ervaren Sébastien Bourdais op ruim een tiende, meervoudig race winnaar Graham Rahal sloot aan op de derde plaats. Eén van de blikvangers van de testdag in Alabama was voormalig Formule 1-coureur Romain Grosjean. De Franse rijder besloot als twaalfde van de twaalf deelnemers, op een seconde van lijstaanvoerder VeeKay. “Het was een zeer positieve testdag”, klonk VeeKay naderhand opgewekt. “We hebben het testprogramma volgens planning afgewerkt en ik had een goed gevoel in de wagen van Ed Carpenter Racing. Ik ben natuurlijk blij om bovenaan de ranglijst te staan, al weet ik dat het een testdag is en dat er hier geen punten worden uitgedeeld.”

Voor VeeKay is het de tweede keer in korte tijd dat hij een Indycar-test op het Barber Motorsports Park als snelste besluit. Begin november reed de jonge Nederlander ook al de rapste ronde tijdens een testdag op het circuit in Birmingham.

Vanuit Alabama wordt de trek naar Californië ingezet. Volgende week maandag, 1 maart, werkt VeeKay een testdag af op de beroemde WeatherTech Raceway […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rinus van Kalmthout knalt uit de startblokken met snelle tijden: “Positief, maar er worden hier geen punten uitgedeeld”