Het laatste formule 1 nieuws

Rituals Cosmetics luidt 2022 in met B Corp-certificering

Rituals Cosmetics luidt 2022 in met B Corp-certificering

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het luxe beautymerk Rituals Cosmetics mag zich met trots ‘B Corporation’ noemen. Rituals sluit zich hiermee aan bij een groeiende beweging van bedrijven die zich inzetten om een meer inclusieve, eerlijke en circulaire economie te realiseren. B Corp-gecertificeerde bedrijven voldoen aan de hoogste normen op het gebied van maatschappelijk en duurzaam ondernemen. De certificering is niet het einddoel, maar markeert een nieuwe fase in de transformatie van Rituals richting een purpose driven bedrijfsmodel. Zo zal het bedrijf elk jaar meer ambitieuze doelstellingen ten aanzien van duurzaamheid opstellen.

Voor Rituals is de B Corp-certificering de ultieme erkenning van zijn ambitie om luxe producten te bieden die bijdragen aan welzijn en een bewuste levensstijl, en die tegelijkertijd geproduceerd zijn met aandacht voor de planeet. Rituals is er trots op zich aan te sluiten bij een groep gelijkgestemde bedrijven die zich willen inzetten om goed te doen. Er zijn meer dan 4.000 B Corps in 153 branches en 77 landen.

“Ik ben enorm trots op de B Corp-certificering voor Rituals. Het laat zien dat wij ons als merk actief inzetten voor een duurzame toekomst. Rituals wil méér doen en verder gaan voor mens en planeet. Het is dan ook een eer om deel uit te maken van een wereldwijde beweging van organisaties die de uitdagingen waar we allemaal voor staan effectief willen aanpakken en hun verantwoordelijkheid nemen”, aldus Raymond Cloosterman, oprichter en CEO van het iconische welzijnsmerk.

Met de B CorpTM-certificering loopt Rituals voorop in de beautybranche. B Corp – waarbij aan bijzonder strenge normen wordt getoetst – is wereldwijd uitgegroeid tot de belangrijkste certificering op het gebied van duurzaamheid. Rituals draagt niet alleen met veel passie bij aan het welzijn van consumenten; het bedrijf wil ook zorgen voor het welzijn van de wereld en zuinig omgaan met grondstoffen. De B Corp-status is het begin van een structurele bijdrage aan duurzaamheid en welzijn voor mens en planeet.

Rituals heeft drie concrete pijlers gedefinieerd die de basis vormen voor zijn duurzaamheidsambities:

Clean, Conscious & Caring*
Bij ‘Clean’ (schoon) draait het om betrouwbare, hoogwaardige producten die zorgvuldig zijn samengesteld uit bestanddelen van natuurlijke oorsprong. De pijler ‘Conscious’ (bewust) richt […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rituals Cosmetics luidt 2022 in met B Corp-certificering