Het laatste formule 1 nieuws

Rivalen willen Red Bull behouden in Formule 1

Rivalen willen Red Bull behouden in Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sinds de bekendmaking van Honda’s vertrek uit de Formule 1 eind 2021 gonst het van de geruchten omtrent de toekomst van de Red Bull -teams en de motoren. Het liefste willen Helmut Marko en Christian Horner doorgaan met Honda, door deze motoren aan het einde van 2021 over te nemen en te laten servicen.

Dit kan alleen als er een total ontwikkelingsstop voor F1-motoren komt aan het einde van 2021, aangezien Red Bul niet in staat is – zowel technisch als financieel, om de motoren zelfstandig door te ontwikkelen. Ferrari sprak zich al tegen het voorstel uit, maar Mercedes en Renault willen nog geen oordeel vellen. Maandag komen alle teambazen, FIA en de motorleveranciers bijeen om het motorenprobleem van de Formule 1 te bespreken.

In Portimao werd McLaren-teambaas Zak Brown gevraagd naar zijn mening: “Natuurlijk willen we dat beide Red Bull-teams deelenemen aan de Formule 1. Het zijn geweldige teams, maar het is nog te vroeg om stelling te nemen. We hebben een vergadering over het voorstel en probleem en dat moet zaken duidelijker maken..”

“Wij maken de motoren niet, we krijgen ze geleverd van Mercedes straks. Ik denk dat zij een standpunt in moeten nemen”, laat Brown weten.

Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer deelt de mening van de Amerikaan: “De beide Red Bull teams vormen een belangrijk onderdeel van de Formule 1. We moeten zorgen dat ze ook blijven.”

“Het motorenvraagstuk is er een voor Mercedes. Maar ik denk dat het gezond is om een sport te krijgen waarin de motor een klein verschil maakt, het chassis dit ook doet en de setup idem, waarbij je dan de coureurs kan laten strijden.”

“Iemand uitsluiten hoort niet in de Formule 1”, is Szafnauer wel duidelijk. Recent liet Mercedes al weten geen motoren te leveren aan Red Bull. Ook Ferrari en Renault lopen vooralsnog niet warm.

Met medewerking van Dieter Rencken.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rivalen willen Red Bull behouden in Formule 1