Het laatste formule 1 nieuws

Robert Kubica overweegt 24 uur van Le Mans in LMP2-klasse

Robert Kubica overweegt 24 uur van Le Mans in LMP2-klasse

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vijf jaar geleden deed Robert Kubica een stap richting het WEC. Uitkomend voor het ByKolles-team zou hij deelnemen in de LMP1-klasse van het endurance-kampioenschap. In april van 2017 besloot de Pool toch niet met ByKolles, na tegenvallende prestaties van de auto, in zee te gaan. Zo kwam een voorlopig einde aan zijn WEC-ambities.

Niets staat nog vast, want Kubica heeft ook een druk schema vanuit zijn functie bij Alfa Romeo F1. “Ik ben natuurlijk al betrokken bij Alfa Romeo, dus feitelijk heb ik al een baan”, laat Kubica optekenen door het Duitse SpeedWeek . “Met wat er in 2020 gebeurde [de COVID-pandemie, red.], was het niet eenvoudig om twee dingen te combineren en je op beide vlakken te concentreren”, aldus de 26-jarige Pool, die daarmee verwijst naar de DTM in 2020.

Kubica geeft duidelijk aan dat een herhaling in de DTM er niet in zit. Wat Kubica betreft vraagt dat te veel aanpassingen om een seizoen lang heen en weer te pendelen tussen twee raceklassen. “Als je een Formule 1 -auto moet besturen, heb je niet veel tijd om je aan te passen”, zegt hij. “Om de twee of drie maanden heb ik een vrije training of een halve dag testen, en ik denk dat dat niet te combineren valt met een GT-klasse. Het vraagt gewoon te veel aanpassingen.”

“Dus LMP2 is nu mijn belangrijkste doel en het is de klasse waarin ik, indien mogelijk, zou willen racen”, aldus de reservecoureur van het Formule 1-team Alfa Romeo Racing. Wordt vervolgd.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Robert Kubica overweegt 24 uur van Le Mans in LMP2-klasse