Het laatste formule 1 nieuws

Robin Frijns tweede in Formule E-Prix van Diriyah

Robin Frijns tweede in Formule E-Prix van Diriyah

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afbeelding: Sam Bloxham / LAT Images Robin Frijns heeft de zege in de E-Prix van Diriyah niet kunnen pakken. De Maastrichtenaar startte van poleposition in de tweede race van dit seizoen in de Formule E, maar moest vroeg in de race de Brit Sam Bird voorbij laten gaan.

De Nederlandse coureur uit het team van Envision Virgin Racing wist wel tot het einde de tweede plaats vast te houden.

Nyck de Vries, die vrijdag de eerste E-Prix in op het smalle stratencircuit in de Saudi-Arabische stad had gewonnen, eindigde in de tweede race als veertiende. De Friese coureur behield wel de leiding in het wereldkampioenschap van de elektrische raceauto’s.

Lees ook: Robin Frijns bij start Formule E-seizoen: We hebben niet de snelste auto

Dubbel

Frijns had er dubbel Nederlands succes van kunnen maken, want hij was zaterdag veruit de snelste in de kwalificaties. Toch miste hij in de race wat snelheid ten opzichte van de elektrische Jaguar van Bird.

De tweede plaats gaf de voormalige testrijder in de Formule 1 toch voldoening, want hij had na een crash in de training op vrijdag niet aan de kwalificaties mee kunnen doen en moest toen als laatste starten in de eerste E-Prix van het jaar. Hij wist toch nog als zeventiende te finishen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Robin Frijns tweede in Formule E-Prix van Diriyah