Het laatste formule 1 nieuws

ROKiT is Williams $35 miljoen schuldig, oordeelt Amerikaanse rechter

ROKiT is Williams $35 miljoen schuldig, oordeelt Amerikaanse rechter

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-team van Williams heeft in een rechtszaak ruim 35 miljoen dollar gewonnen nadat voormalig titelsponsor ROKiT zich terug trok nadat ze een meerjarige overeenkomst hadden getekend. Begin 2019 werd bekend dat het team een driejarige deal had getekend met het telecommunicatiebedrijf ROKiT. Medio 2019 werd de deal met nog eens twee jaar verlengd, ROKiT zou dus tot eind 2023 titelsponsor blijven van het team.

Nadat door de coronacrisis het Formule 1-seizoen vertraagd werd, maakte ROKiT bekend niet door te gaan met de samenwerking. Tijdens een recente rechtszitting in de Verenigde Staten verwierp de rechter de argumenten van ROKiT dat het bedrijf de betalingen van Williams niet had betaald omdat het team zijn verplichtingen niet was nagekomen.

De overeenkomst tussen de twee partijen zou Williams in een aantal termijnen variërend van 3.5 tot 5 miljoen Britse pond ontvangen.
De uiteindelijke prijs bestond uit ruim 26 miljoen Britse pond aan gemiste betalingen, ook zou ROKiT nog een bonus van één miljoen dollar betalen aan de Britse renstal.

Eind 2019 vroeg Williams aan ROKiT deze bonus uit te betalen. Eigenaar Johnathan Kendrick beloofde dit te betalen in maart 2020. Een medewerker van ROKiT stuurde een document naar het team waarin stond “dat alle aanwijzingen bevat van een opdracht aan een bank om de destijds 24,4 miljoen dollar over te maken.”

De situatie werd later dat jaar wat lastiger voor Williams toen het bekend maakte dat het team werd verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Dorilton Capital.

De Amerikaanse rechter gaf het Britse team gelijk en ROKiT is Williams dus 35 miljoen dollar schuldig.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ROKiT is Williams $35 miljoen schuldig, oordeelt Amerikaanse rechter