Het laatste formule 1 nieuws

Rol van reservecoureur bij Red Bull Racing lag nooit op tafel voor Hülkenberg

Rol van reservecoureur bij Red Bull Racing lag nooit op tafel voor Hülkenberg

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nico Hülkenberg stond afgelopen seizoen tijdelijk in de belangstelling bij Red Bull Racing . De Oostenrijkse formatie koos er uiteindelijk echter voor om het 2021-stoeltje aan Sergio Perez te geven. Volgens de Duitser is er daarna niet meer gesproken over een rol als reservecoureur.

De terugkeer van Esteban Ocon in de Formule 1, betekende voor Hülkenberg eind 2019 een vertrek uit de sport. De Duitser moest zijn biezen pakken bij het team van Renault en wist geen stoeltje meer te bemachtigen voor het seizoen van 2020. Lang bleef hij echter niet uit beeld, want afgelopen seizoen mocht hij bij het team van Racing Point maar liefst tijdens drie weekenden invallen. Met zijn sterke optredens gaf hij een goed visitekaartje af, waardoor geruchten over een stoeltje in 2021 als paddenstoelen uit de grond schoten.

Artikel gaat verder onder video

Gesprekken met Red Bull Racing
Inmiddels is bekend dat met name Red Bull Racing interesse had in de diensten van de Duister. Hülkenberg vertelde onlangs zelf dat het lange tijd de goede kant op leek te gaan. “We hebben gesprekken gevoerd met Helmut [Marko, red.] en het zag er relatief goed uit in de zomer en de herfst,” klonk het tegenover Speedweek . “Maar tegen het einde van het seizoen, toen Perez echt goed begon te rijden, voelde ik dat het tij begon te keren. Hoe concreet Red Bull Racing uiteindelijk was, durf ik niet te zeggen. We waren nog niet bij het tekenmoment aangekomen,” vertelde hij. Hülkenberg tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, 2020 Mercedes en Aston Martin
Vervolgens deden geruchten de ronde dat de Duitser de rol van reservecoureur bij Red Bull Racing zou gaan vertolken. Maar dit is volgens Hülkenberg zelf nooit aan de orde geweest: “Aan het eind van vorig jaar ging het vooral om het permanente stoeltje, maar zoals we allemaal weten is die naar Perez gegaan,” vertelt hij tegenover Duitse media. “Voor Red Bull was het direct duidelijk dat Albon de rol van reservecoureur zou gaan vervullen. Toen werd ik benaderd door andere teams,” doelt hij op Aston Martin en Mercedes .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rol van reservecoureur bij Red Bull Racing lag nooit op tafel voor Hülkenberg