Het laatste formule 1 nieuws

Rolstoelhockeyteam GSVA genomineerd voor ploeg van het jaar

Rolstoelhockeyteam GSVA genomineerd voor ploeg van het jaar

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door de unieke prestatie van de Keistadrollers zijn ze genomineerd voor sportploeg van het jaar. (Rinus van Denderen) AMERSFOORT Het is voor veel sporters uit Amersfoort en omstreken een uitlaatklep; rolstoelhockey. Bij Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort gaat men verder dan samen sporten, er worden vriendschappen voor het leven gesloten.

Jeroen van der Veer

De klok geeft 9.50 uur aan als bij Sporthal Rustenburg diverse bussen aankomen. Geen stadsbussen, maar voertuigen waarin rolstoelen kunnen worden vervoerd. Het is zaterdagochtend en dat betekent voor de rolstoelhockeyers dat er weer getraind mag worden. De fanatiekelingen druppelen de kantine binnen, om vervolgens direct koers te zetten naar het speelveld. Daar staat de trainer al te wachten om de drie teams te ontvangen.

AANSLUITEN Op zaterdagochtend trainen de rolstoelhockeyers van Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort (GSVA) in een elektrische rolstoel. Binnen no-time rolt het balletje op het spelveld. Toch is er een iemand die nog niet mee kan doen, want hij wil nog iets vertellen over het eerste team van GSVA. Het is André van de Beek, aanvaller van het team. ,,Ik kwam hier als jong snotneusje en ben er nooit meer weggegaan.”
De vrolijke Van de Beek staat te popelen om te trainen, maar praat ook maar wat graag over de sport. Door zuurstof te kort bij zijn geboorte is hij spastisch en daardoor rolstoelgebonden. Toch weerhield hem dit niet om te gaan sporten. ,,Natuurlijk niet”, is hij duidelijk. ,,Toen ik hoorde dat het hier kon, ben ik gaan kijken en heb ik me aangemeld.”

FORMULE 1 Dat is niet zonder succes. De inmiddels 34-jarige is een veel scorende aanvaller en afgelopen jaar bereikte hij samen met zijn teamgenoten een hoogtepunt; het kampioenschap in de tweede klasse. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek, er werd in eigen huis de titel behaald. een dag voor de laatste competitieronde.
Hierdoor spelen ze volgend seizoen in de eerste klasse en dat wordt een uitdaging. Er zal vijf tegen vijf gespeeld worden en de elektrische rolstoelen van die teams zullen iets sneller zijn. ,,Alsof je Formule 1 rijdt met een Formule 2″, lacht Van den Broek. ,,Maar ach, dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rolstoelhockeyteam GSVA genomineerd voor ploeg van het jaar