Het laatste formule 1 nieuws

Romain Grosjean heeft 'niet goed geslapen' vanwege slechte vooruitzichten op een stoeltje

Romain Grosjean heeft ‘niet goed geslapen’ vanwege slechte vooruitzichten op een stoeltje

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

IMOLA – Romain Grosjean heeft toegegeven dat hij niet ‘goed heeft geslapen’ toen hij probeerde een racecontract te bemachtigen voor 2021 en gedropt werd door zijn huidige team Haas , mede dankzij de economische situatie als gevolg van de COVID-19 pandemie. Met geen duidelijke mogelijkheden in de Formule 1 – hoewel hij de mogelijkheid van een rol als derde rijder niet volledig heeft afgeserveerd – heeft Grosjean IndyCar toegevoegd aan de lijst van categorieën die ‘op het menu’ staan, ondanks het feit dat hij het eerder uitsloot.

Grosjean heeft al lang belangstelling getoond voor de Formule E en de nieuwe hypercar-klasse van het World Endurance Championship, maar zijn zorgen over IndyCar en ovalraces in het bijzonder zijn verminderd nu hij er dieper op in is gegaan.

De IndyCar-kalender van volgend jaar bevat slechts vier ovalraces op drie circuits – Indianapolis, Gateway en Texas – en nu hij zich meer bewust is van de vooringenomenheid ten gunste van conventionele circuits, is Grosjean meer geïnteresseerd.

“Ja, het is een optie”, zei Grosjean toen hij gevraagd werd door The Race of hij serieus IndyCar overweegt. “Om eerlijk te zijn, heb ik de laatste twee weken niet zo goed geslapen. Het is een moeilijk jaar voor de wereld, voor de economie, het is niet een goed jaar om zonder een contract te komen zitten.”

“Ja, ik heb naar IndyCar gekeken. Ik heb een aantal contacten gehad, en een aantal goede. Ik heb er spijt van dat ik de kalender niet eerder heb gecontroleerd. Er waren slechts twee speedways en één korte baan voor wat betreft het aantal ovals. “Maar dat gezegd hebbende: het is nog niet voorbij en het is iets dat ik zou overwegen .”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Romain Grosjean heeft ‘niet goed geslapen’ vanwege slechte vooruitzichten op een stoeltje