Het laatste formule 1 nieuws

Rondje buitenlandse media: ‘Bakoe moet mensen die vinden dat de Formule 1 te voorspelbaar is het zwijgen opleggen’

Rondje buitenlandse media: ‘Bakoe moet mensen die vinden dat de Formule 1 te voorspelbaar is het zwijgen opleggen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

FORMULE 1 verzamelt na elke Grand Prix de beste headlines en artikelen met een blik op de buitenlandse media. Na de harde klap van Max Verstappen heerst er vooral verbazing over Lewis Hamilton, die de kans om de WK-leiding te herpakken zelf verpest. Natuurlijk is er ook aandacht voor de uitblinkers op het podium.

“Op weg naar een zekere overwinning ging het ineens BANG!”, schrijft het Duitse Bild . De kranten leven mee met de pech voor Verstappen. Zonder klapband had de Nederlander de race in Azerbeidzjan zeker gewonnen. Daar zijn alle buitenlandse media het wel over eens, maar in Engeland is men vooral verbouwereerd dat Hamilton zijn kans op een overwinning vergooide. “Lewis Hamilton maakt een enorme fout en verpest zijn kansen om de GP van Azerbeidzjan te winnen”, aldus The Daily Mail . The Sun vreest dat de fout van Hamilton hem later in het seizoen nog duur zal kunnen komen te staan.

Lees ook : Team voor team GP Azerbeidzjan: Pérez staat op het juiste moment op, Hamilton gooit cadeautje weg

In Spanje besteedt men aandacht aan het einde van een bijzonder lange periode aan punten voor de zevenvoudig wereldkampioen. “Ongelooflijke fout van Hamilton laat hem voor het eerst in drie jaar zonder een punt”, schrijft Marca . De Spaanse krant schudt nog een bijzonder statistiek uit zijn mouw: het is de eerste keer sinds 2012 dat twee auto’s van Mercedes een race uitrijden zonder punten te pakken. (Photo by Mark Sutton / Sutton Images) De Italiaanse media, die zich toch vaak focussen op Ferrari, laten ook hun waardering voor Pérez blijken. “Pérez nieuwe wapen van Red Bull”, kopt Gazzetta dello Sport . De krant benadrukt dat Red Bull in twee races 55 punten meer pakte dan Mercedes, dat er slechts zeven veroverde in Monaco. Toch vinden de Italianen het een knappe prestatie van Hamilton dat hij in een race die volledig gecontroleerd werd door Red Bull, nog steeds een kans op de overwinning af kon dwingen.

Lees ook : Van euforie naar ongeloof: zo reageerde Toto Wolff bij de herstart van Hamilton in Bakoe

Voor […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rondje buitenlandse media: ‘Bakoe moet mensen die vinden dat de Formule 1 te voorspelbaar is het zwijgen opleggen’