Het laatste formule 1 nieuws

Rondje buitenlandse media GP België: ‘Zielig podium in parodie op een race’

Rondje buitenlandse media GP België: ‘Zielig podium in parodie op een race’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

FORMULE 1 verzamelt na elke Grand Prix de beste headlines en artikelen met een blik op de buitenlandse media. Dit keer dus van een – in negatieve zin – historische Grand Prix van België, waar de race geen race was en de fans teleurgesteld en doorweekt Spa-Francorchamps verlieten. Hoewel er maar drie ronden achter de safetycar gereden werden, was er nog genoeg om over te schrijven.

The Sun

“Deze race zette de sport op veel verschillende manieren voor schut, met name voor de nieuwe fans die ze hopen te bereiken”, zo windt de journalist van het Britse The Sun er geen doekjes om. “Voor de gewone man zijn dit de beste coureurs ter wereld, zij zouden om moeten kunnen gaan met de lastige omstandigheden, zoals het slechte zicht. De verplichte drie ronden om het hokje aan te vinken waarmee deze als een officiële race kan worden geclassificeerd, laten een bittere smaak achter.”

Met name de fans werden de dupe van de gang van zaken, en volgens The Sun was de podiumceremonie na de race, die geen race was, alleen maar een belediging. “De doorweekte fans moesten nog eens twintig minuten wachten voordat ze uit hun lijden verlost werden en de race officieel beëindigd werd door Masi. Terwijl zij sjokten naar hun modderige kampeerplaats en de doorweekte tenten, beledigde Masi ze nog meer door te besluiten om de podiumceremonie door te laten gaan. Maar er was niets om te vieren, aangezien deze farce heeft aangetoond dat dit verraderlijk oude circuit onder deze omstandigheden te gevaarlijk is om op te racen.”

“Ja, autosport is gevaarlijk en het grootste deel van de coureurs krijgt een flinke som geld. Maar er staat geen prijs op veiligheid, dus je kan stoppen met de praatjes over de mannen tegen de jongens in de regen. Wat aangestipt moet worden is de veiligheid van Spa, al staan er enkele verbeteringen op het programma in de winter.”

( Tekst loopt door onder de foto ) Foto: BSR Agency Bild

“Er zijn wat chaotische races geweest tijdens de Belgische Grand Prix, maar DAT overtreft alles…”, zo beginnen ze bij het Duitse […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rondje buitenlandse media GP België: ‘Zielig podium in parodie op een race’