Het laatste formule 1 nieuws

Rondje buitenlandse media GP Italië: ‘Historische crash’

Rondje buitenlandse media GP Italië: ‘Historische crash’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

FORMULE 1 verzamelt na elke Grand Prix de beste headlines en artikelen met een blik op de buitenlandse media. Dit keer de bizarre Italiaanse Grand Prix, met een ‘hartverwarmende’ winnaar in de vorm van Daniel Ricciardo, maar uiteraard besteden de media veel aandacht aan de ‘historische crash’ tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton.

La Gazzetta dello Sport

“Ricciardo triomfeert, historische crash Verstappen en Hamilton”, kopt de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport . Zij besteden veel aandacht aan de duels tussen Verstappen en Hamilton. “Bij de start zette Ricciardo een geweldige sprint in en bij het aanremmen lag hij voor Verstappen, terwijl Hamilton Norris passeerde en zelf de aanval inzette op de Red Bull. Bij het aanremmen van de Roggia probeerde Lewis het aan de buitenkant van Verstappen, maar die hield voet bij stuk en voor Lewis was er niets aan te doen. Hamilton klaagde over de radio dat hij wijd werd geduwd, maar in werkelijkheid had zijn rivaal perfect en soepel geremd om de bocht aan de binnenkant te kunnen pakken, zozeer zelfs dat de wedstrijdleiding het opstootje niet eens onderzocht.”

“In de 26e ronde sloeg het noodlot toe: de zevenvoudig wereldkampioen maakte zijn pitstop en kwam op zijn weg terug naar de baan midden op het rechte stuk terecht met Verstappen in zijn kielzog. Verstappen probeerde aan de buitenkant in te halen, raakte een kerb en zijn RB16B ging ervandoor, waarbij hij letterlijk bovenop de Mercedes van Hamilton belandde. Grind voor beiden en een sensationele uitvalbeurt. Met voorspelbare verhitte controverse.”

Lees ook: Hamilton: ‘Binnen milliseconde van racen naar heel enge situatie’

“Degenen die een nieuwe crash op de baan hadden voorzien na die op Silverstone, hadden duidelijk gelijk: het gaat hier om een wereldkampioenschap en niemand zal een centimeter opgeven, ten koste van spins en ongelukken. Ook dat is de Formule 1.”

De Grand Prix van Italië heeft in de afgelopen drie jaren verschillende winnaars van verschillende teams bezorgd. In 2019 won Charles Leclerc met Ferrari, vorig jaar won Pierre Gasly en nu Daniel Ricciardo, dus: “De magie van Monza bestaat echt”, concluderen ze. ©Peter van Egmond Bild […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rondje buitenlandse media GP Italië: ‘Historische crash’