Het laatste formule 1 nieuws

Rondje buitenlandse media GP Qatar: ‘Verstappen kon geen indruk maken op serene Hamilton’

Rondje buitenlandse media GP Qatar: ‘Verstappen kon geen indruk maken op serene Hamilton’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

FORMULE 1 verzamelt na elke Grand Prix de beste headlines en artikelen met een blik op de buitenlandse media. Dit keer van de Grand Prix van Qatar, waarin Lewis Hamilton op dominante wijze de race won terwijl Max Verstappen, na een gridstraf, de schade beperkte door tweede te worden.

Sky Sports F1

“Lewis Hamilton claimde een cruciale overwinning in de Grand Prix van Qatar om zijn hoop op het winnen van een achtste wereldtitel te versterken, terwijl Max Verstappen van zijn gridstraf herstelde en tweede werd en Fernando Alonso op briljante wijze zijn eerste Formule 1-podium in zeven jaar pakte”, zo vat Sky Sports F1 de race in Qatar samen. Het was de tweede zege op rij voor Hamilton, die daarmee het gat naar Verstappen verkleinde tot acht punten met alleen nog de races in Saoedi-Arabië en Abu Dhabi te gaan. “Hamiltons tweede zege in twee weken stond nooit ter discussie vanaf het moment dat hij zijn dominante pole omzette in de raceleiding bij de eerste start op het circuit van Losail.”

Voor Verstappen was de tweede plek vooral schadebeperking. De Nederlander zou vanaf de tweede plek beginnen, maar vijf plaatsen gridstraf voor het negeren van de dubbele gele vlag in de kwalificatie zorgde ervoor dat hij nu vanaf de zevende plek moest komen. Dat het hem weinig deed, liet hij al direct bij de start blijken. Na enkele bochten lag hij al vierde en na vijf ronden lag hij al op de tweede plaats. “Maar dat is ook waar Verstappens vroege aanval eindigde”, schrijven ze bij Sky . “Hij kon geen indruk meer maken op de serene Hamilton. Zijn focus lag nu op het behalen van het bonuspunt voor de snelste raceronde, waar hij in slaagde.”

Lees ook: Hamilton: ‘Was belangrijk om in deze races het gat te dichten’

“Hij had acht dagen geleden nog 21 punten voorsprong, maar Verstappens voorsprong van acht punten met 52 op tafel in Saoedi-Arabië en Abu Dhabi lijkt nu precair, gezien het tempo van Hamilton en Mercedes tijdens de laatste twee evenementen. Verstappen en Hamilton zouden een beslissende wedstrijd in Abu Dhabi […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rondje buitenlandse media GP Qatar: ‘Verstappen kon geen indruk maken op serene Hamilton’