Het laatste formule 1 nieuws

Rondje buitenlandse media GP Rusland: ‘Verstappen misschien wel de grote winnaar’

Rondje buitenlandse media GP Rusland: ‘Verstappen misschien wel de grote winnaar’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

FORMULE 1 verzamelt na elke Grand Prix de beste headlines en artikelen met een blik op de buitenlandse media. Dit keer de Grand Prix van Rusland, die al vóór de late regenbui voor het nodige spektakel zorgde, maar pas echt losbarstte na de regen, waarin Max Verstappen ‘een Schumi’ deed en de honderd zeges van Lewis Hamilton ‘nog lang, zo niet eeuwig onovertroffen zullen blijven’.

Bild

“Hamilton wint wilde regen-thriller”, koppen ze bij het Duitse Bild . “De regen spoelt Hamilton naar de zege. Bij de Russische Grand Prix zag het er lang naar uit dat Lando Norris zou kunnen winnen in de McLaren, maar kort voor het einde van de race begon het te regenen. Hamilton komt eerder de pits in en reageert met een bandenwissel. Norris niet. Hij speculeert op slechts lichte regen, maar met twee ronden te gaan mislukte het plan.”

Naast alle aandacht voor de honderdste zege voor Hamilton en de misgelopen zege voor Norris heeft Bild ook aandacht voor de inhaalrace van Verstappen. “Deze inhaalrace doet denken aan Schumi.” Ze halen twee voorbeelden aan: de Grand Prix van België van 1996, toen hij vanaf de zestiende plaats de race op Spa-Francorchamps won en 2011, toen de zevenvoudig wereldkampioen, opnieuw op Spa, als 24e begon maar als vijfde over de streep kwam.

Bij de persconferentie kreeg Verstappen ook een vraag over die race uit 2011, maar: “2011? Ik weet niet eens of ik die race heb gezien! Waarschijnlijk weet Lewis er meer over. Carlos en ik waren nog…”, aldus de Nederlander, waarna Hamilton grappend inspringt: “Nog steeds bezig met zindelijkheidstraining?”

Lees ook: Chaos op boordradio’s door regen in slotfase: ‘Moeten naar binnen, anders is het game over’

Daily Mail

Uiteraard mogen na een historische honderdste zege voor Hamilton de Britse media niet ontbreken. “Het was passend dat de honderdste overwinning van Lewis Hamilton te danken was aan de regengoden met wie hij zo vaak heeft gefeest in de 14 jaar en 108 dagen tussen zijn eerste overwinning en zijn ongeëvenaarde honderd”, schrijven ze bij Daily Mail .

Aan de andere kant was er teleurstelling bij een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rondje buitenlandse media GP Rusland: ‘Verstappen misschien wel de grote winnaar’