Het laatste formule 1 nieuws

Rondje buitenlandse media GP Turkije: ‘Beste prestatie van Bottas in vijf jaar bij Mercedes’

Rondje buitenlandse media GP Turkije: ‘Beste prestatie van Bottas in vijf jaar bij Mercedes’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

FORMULE 1 verzamelt na elke Grand Prix de beste headlines en artikelen met een blik op de buitenlandse media. Dit keer de Grand Prix van Turkije, waar Valtteri Bottas na een jaar een einde maakte aan zijn winstdroogte en Max Verstappen opnieuw de leiding in het kampioenschap overnam van Lewis Hamilton, die als vijfde over de streep kwam.

Sky Sports F1

Bij het Britse Sky Sports F1 is er uiteraard veel aandacht voor de inhaalrace van Hamilton én die ene late pitstop die hij maakte, maar ook teamgenoot Valtteri Bottas, die de regenrace op zijn naam schreef, staat even in de schijnwerpers. “Het was geen gemakkelijk seizoen voor Bottas zonder een overwinning in de eerste vijftien races, terwijl hij ook te horen kreeg dat hij aan het einde van het jaar vervangen zou worden. Maar de Finse coureur liet dat allemaal achter zich met een geslaagde en vrijwel foutloze vertoning in omstandigheden waar hij het af en toe moeilijk mee heeft.”

“Ook Verstappen kan tevreden zijn met zijn race. Hoewel we niet echt zijn gebruikelijke heldendaden in de natte omstandigheden hebben gezien, was het indrukwekkend aangezien Red Bull bij lange na niet het tempo van Mercedes had in Istanbul Park”, oordelen ze bij Sky Sports F1 over de race van de Nederlander. Maar uiteindelijk draait het ook om de inhaalrace van Hamilton, die vanaf de elfde plaats moest komen na een gridstraf vanwege een nieuwe verbrandingsmotor. “Het belangrijkste gespreksonderwerp aan het einde van de race werd echter geleverd door Hamilton en Mercedes.”

Lees ook: Geruzie op boordradio Hamilton: ‘Ik zei het je!’

“Hamilton had zich knap herpakt nadat hij als elfde was gestart. Hij maakte in de eerste ronde een plaats goed en passeerde Sebastian Vettel, Yuki Tsunoda, Lance Stroll, Lando Norris en Gasly vrij gemakkelijk. Vervolgens moest hij het opnemen tegen Pérez, die dit keer het onderspit delfde hoewel hij op podiumkoers lag na zijn pitstop. Mercedes riep Hamilton er echter al snel bij.” Na die late pitstop verloor Hamilton zicht op het podium en moest hij zelfs voor zijn vijfde plaats vrezen omdat Pierre Gasly en Lando […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rondje buitenlandse media GP Turkije: ‘Beste prestatie van Bottas in vijf jaar bij Mercedes’