Het laatste formule 1 nieuws

Rondje buitenlandse media: ‘Hamilton is nog steeds nummer 1, maar heeft een serieuze rivaal in 2021’

Rondje buitenlandse media: ‘Hamilton is nog steeds nummer 1, maar heeft een serieuze rivaal in 2021’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

FORMULE 1 verzamelt na elke Grand Prix de beste headlines en artikelen met een blik op de buitenlandse media. Na de zenuwslopende openingsrace van het nieuwe seizoen hebben de internationale media vooral aandacht voor ‘koning’ Hamilton en kroonprins Verstappen.

“Hamilton is nog steeds nummer 1, maar heeft een serieuze rivaal in 2021”, kopt het Spaanse Marca. De krant lijkt opgetogen dat Hamilton eindelijk weer een uitdaging heeft gevonden sinds het vertrek van Nico Rosberg na het seizoen van 2016. De wereldkampioen werd in 2017 kampioen met ‘slechts’ 46 punten verschil over Sebastian Vettel. “Sindsdien eindigde Hamilton als beste van het rijderskampioenschap met een verschil van 88 punten in 2018, 87 punten in 2019 en 124 punten in 2020.”

Lees ook : Wolff slaakt zucht van opluchting: ‘De racegoden stonden aan onze kant’

Gazetto dello Sport is voornamelijk onder de indruk van de knappe prestatie van Hamilton: “Na een heel weekend in de schaduw van Verstappen neemt Hamilton op het beslissende moment de teugels van de race over en bevestigt opnieuw zijn kracht.” De Italiaans krant noemt Hamiltons boardradio (“Laat het maar aan mij over”), een toonbeeld van zijn grootsheid en beloont de Engelsman met een 10. (Photo by Andy Hone / LAT Images) De Italianen hebben duidelijk genoten van de enerverende race, want ze strooien met hoge cijfers. Ook Corriere della S era , die Hamilton voor zijn prestaties zelfs tot ‘koning’ verheffen. Zo krijgen Sergio Perez en Lewis Hamilton allebei een 9.5. Verstappen moet het doen met een ‘onderdanige’ 8.5, terwijl Ferrari’s Charles Leclerc en Alpines Fernando Alonso beiden een 8 krijgen. Wel is de krant het met Marca eens dat Red Bull duidelijk stappen heeft gezet en Verstappen en Perez op de baan hebben bewezen dit jaar de snelste auto te hebben.

Lees ook : Leclerc: ‘Coureurs wisten dat overschrijden track limits bocht 4 niet bestraft zou worden’

De Engelse kranten schrijven natuurlijk vol lof over de sterke Lewis Hamilton, die volgens The Sun het feestje van Verstappen verpestte. Daar wordt gesproken van een “verrukkelijke climax”. Ook de Daily Mail is fan van Hamilton. “Het was […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rondje buitenlandse media: ‘Hamilton is nog steeds nummer 1, maar heeft een serieuze rivaal in 2021’