Het laatste formule 1 nieuws

Rondje buitenlandse media: ‘Kranten meer gefocust op start van de race dan einde ervan’

Rondje buitenlandse media: ‘Kranten meer gefocust op start van de race dan einde ervan’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

FORMULE 1 verzamelt na elke Grand Prix de beste headlines en artikelen met een blik op de buitenlandse media. De achtste overwinning van Lewis Hamilton in zijn thuisrace op Silverstone wordt grotendeels overschaduwd door het ongeluk met Max Verstappen . In Engeland viert men de overwinning meer ingetogen dan gebruikelijk en zelfs het succes van Ferrari is in Italië secundair.

“De krantenkoppen over de GP van Groot-Brittannië afgelopen zondag waren meer gefocust op de start van de race, dan het einde ervan”, schrijft Marca maandagochtend. De Spaanse sportkrant liegt er niet om. In alle kranten in het buitenland ligt de focus niet op de achtste overwinning van Hamilton op Silverstone, maar de megaklapper die Verstappen maakte na in aanraking te zijn gekomen met de Brit. Zelfs in Italië wordt de tweede plek van Charles Leclerc in de Ferrari overstemd door het ongeval.

In Engeland proeft de overwinning van Hamilton toch minder zoet. “Hamilton wint Britse GP op controversiële manier”, schrijft The Daily Mail . Ook The Sun viert de overwinning van de Brit niet te uitbundig. “Lewis wint de GP van Groot-Brittannië, maar Red Bull zegt dat hij Verstappen had kunnen vermoorden in klapper van meer dan 250 km/h”, schrijft de krant.

Lees ook : FIA, F1 en Mercedes veroordelen racistische reacties op sociale kanalen van Hamilton na crash met Verstappen

Desalniettemin zijn de Engelsen wel blij met de zege. “Het is misschien een week te laat, maar de Engelsen hebben Italië weten te verslaan” doelt The Sun op de late inhaalactie van Hamilton op de Ferrari van Leclerc. “Zelfs met penalty’s”, schrijft de krant als knipoog naar de tijdstraf die de wereldkampioen kreeg voor het veroorzaken van het ongeluk van Verstappen. “Voor de goede orde: Hamilton won hier voor de achtste keer met een briljante comeback”, probeert ook The Daily Mail de pret niet te drukken. (Photo by Charles Coates / LAT Images) Volgens The Daily Mail speelde de kritiek die Bernie Ecclestone afgelopen week op Hamilton uitte ook een rol in de dramatiek. “Ben je nog steeds een vechter? Dat is de twijfel die Bernie Ecclestone in Lewis […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rondje buitenlandse media: ‘Kranten meer gefocust op start van de race dan einde ervan’