Het laatste formule 1 nieuws

Rondje buitenlandse media: ‘Max, de superbrokkenpiloot’ en ‘Ferrari’s foutencrisis’

Rondje buitenlandse media: ‘Max, de superbrokkenpiloot’ en ‘Ferrari’s foutencrisis’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

FORMULE 1 verzamelt na elke Grand Prix de beste headlines en artikelen met een blik op de buitenlandse bulletins. Na de Grote Prijs van Hongarije uiten de internationale sportkaternen zich met een mix van verbazing en verwondering over de race van Max Verstappen, wordt Ferrari weer eens gefileerd en komt Lewis Hamilton louter lof toe.

‘Max, de superbrokkenpiloot’, kopt de Duitse tabloid Bild , na de wonderlijke zondagmiddag van Verstappen. “ Erst war’s fast vorbei, dann gab’s Platz zwei…” weet het boulevardblad in het Duits lekker te laten rijmen hoe het ‘eerst zo goed als voorbij was, maar daarna volgde plaats twee’. Bild hangt ook nog wel een prijskaartje aan Verstappens crash in de installatieronde: 50.000 euro.

Meeluisteren: Hoe de stemming bij Verstappen en Red Bull snel omsloeg na crash

Het Franse L’Équipe noemt Verstappen ‘de koning van het alles door elkaar gooien’ (vrij vertaald naar een populair Frans kegelspelletje dat wel op kermissen gespeeld wordt). “Waar zou de Formule 1 zijn zonder Max Verstappen?”, vraagt de sportkrant zich terecht af, met de Nederlander die toch weer de smaakmaker van de show was in Hongarije.
(tekst loopt door onder de foto) Schade aan Verstappens auto na zijn crash in de installatieronde. Foto: Peter van Egmond. Racewinnaar Hamilton krijgt natuurlijk ook alle credits, met de Daily Mail die zich hardop afvraagt: ‘Wie kan Hamilton stoppen? Hij ligt op koers voor zijn zevende titel’. Aandacht genoeg is er ook voor Hamilton die Formule 1-bazen oproept ‘een betere job te doen’ in de strijd tegen racisme, met de Britse krant die aanhaalt dat het anti-racismemoment van zondag wel ‘heel gehaast was’.

“Lewis Hamilton zegt dat de Formule 1 racisme niet serieus neemt”, gaat The Guardian daarop door. ‘Hamilton deelde scherpe kritiek uit aan de topmannen van de sport’, schrijft die krant. The Sun doet er in typische stijl een schepje bovenop: ‘ You B-Lew it ‘. “Lewis Hamilton geeft Formule 1-coureurs er van langs nu het maar blijft doorsukkelen met het statement tegen racisme.”

In de Italiaanse pers gaat het ook wel even over ‘keizer Hamilton’, maar bovenal krijgt Ferrari – ‘technisch inferieur […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rondje buitenlandse media: ‘Max, de superbrokkenpiloot’ en ‘Ferrari’s foutencrisis’