Het laatste formule 1 nieuws

Rondje buitenlandse media: ‘Verstappen wordt de dominator van de Formule 1’

Rondje buitenlandse media: ‘Verstappen wordt de dominator van de Formule 1’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

FORMULE 1 verzamelt na elke Grand Prix de beste headlines en artikelen met een blik op de buitenlandse media. De dominantie van Max Verstappen leverde een weinig enerverende race op, maar gelukkig heeft men in het buitenland nog genoeg kunnen vinden om de kranten mee vol te schrijven.

“De ‘actie’ deed zelfs de lokale koeien in slaap vallen, maar fungeerde als een schokkende alarmoproep naar Hamilton en Mercedes”, vat The Daily Mail de race goed samen. Op de Red Bull Ring was inderdaad weinig spannends te beleven. Verstappen leidde de wedstrijd van begin tot eind. “Verstappen is de baas”, kopt l’Équipe . Bild volgt het voorbeeld van hun Franse collega’s. “Verstappen wordt de ‘dominator’ van de Formule 1”, schrijft de Duitse krant. Niet voor niets beloont Marca de Nederlander met een 10 voor zijn sterke optreden in Oostenrijk.

Lees ook : Column Sirotkin: ‘Red Bull constant onder alle omstandigheden, zet mijn geld op Max’

Het optreden van Verstappen doet men in Italië herinneren aan alle dominante jaren van Lewis Hamilton. “Verstappen is de ideale coureur om Lewis Hamilton op te volgen: de klasse is glashelder, de honger enorm, hij is erg snel en hij maakt weinig fouten”, schrijft Gazzetta dello Sport . De sportkrant is zeer onder de indruk van de manier waarop Verstappen Hamilton kansloos achter liet. “Zelfs een haai als Hamilton zag eruit als een kleine vis, gevangen in een net.” Maar hoewel Hamilton niet in de buurt kwam van Verstappen, is hij nog altijd wel de grote man bij Mercedes. “Beiden coureurs waren alleen op de wereld, ver voor hun twee teamgenoten”, zegt l’Équipe . Copyright: © Peter van Egmond 2021 Toch zal het voor Hamilton een klap zijn geweest om zo kansloos te zijn, denkt Bild. The Sun noemt de overwinning van Verstappen ‘een mokerslag’ voor de titelaspiraties van de Brit. In Engeland maakt men zich duidelijk zorgen om de uitspraken van Mercedes dat de auto dit jaar niet verder ontwikkeld zal worden. The Daily Mail pleit, net als Hamilton zelf, voor nieuwe updates op de W12. “Anders verpesten ze zijn kansen op het winnen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rondje buitenlandse media: ‘Verstappen wordt de dominator van de Formule 1’