Het laatste formule 1 nieuws

Rosberg als teambaas in F1? "Als ik zie hoe intensief Toto werkt aan het team..."

Rosberg als teambaas in F1? “Als ik zie hoe intensief Toto werkt aan het team…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is alweer een poosje geleden dat Nico Rosberg in een Formule 1 -auto te bewonderen was. Na jarenlange rivaliteit met Lewis Hamilton wist Rosberg in 2016 eindelijk de wereldtitel te grijpen, al moest dit wel dusdanig vanuit zijn tenen komen dat hij direct daarna zijn racehandschoenen aan de wilgen hing. Sindsdien is hij toch nog in verschillende vormen binnen de autosport te bewonderen. Rosberg als teambaas in de F1?

Zo is Rosberg meestal wel op de circuits te vinden als commentator voor Sky Sports en/of zijn eigen Youtube-kanaal. Ook is hij teambaas van Rosberg X Racing Team dat uitkomt in de Extreme E-klasse, waar hij onlangs weer zijn aartsrivaal wist te verslaan (Lewis runt het team X44).

Nu Rosberg aan het teambaasschap heeft geroken, is het dan een mogelijkheid dat we hem ooit kunnen bewonderen als teambaas bij de F1? Rosberg geeft bij Formel1.de antwoord op die vraag: “Dat spreekt me niet aan, het zou te veel worden. Het is een fulltime baan: ’s ochtends, ’s middags, ’s avonds, de hele dag. Als ik zie hoe intensief Toto werkt aan het Formule 1-team, dat is niets voor mij, dat wil ik vermijden in mijn leven. Ik heb dat als coureur meegemaakt, die intensiteit en afhankelijkheid, en dat wil ik niet nog een keer.” Geld een motivatie?

Valt de ex-wereldkampioen dan ook niet te verleiden met een grote zak geld? Rosberg reageert gedecideerd: “Je kunt me niet motiveren met geld. Daar heb ik nul interesse in. Ik heb mijn carrière vervuld zoals ik dat wilde, met de wereldtitel, en ik ben blij met mijn nieuwe leven. Dus die gedachte is daar nooit opgekomen, en dat zal ook nooit gebeuren. Dat is voorbij.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rosberg als teambaas in F1? “Als ik zie hoe intensief Toto werkt aan het team…”