Het laatste formule 1 nieuws

Rosberg geniet van landgenoot: "De Vettel van vroeger is terug!"

Rosberg geniet van landgenoot: “De Vettel van vroeger is terug!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nico Rosberg kreeg tijdens de Grand Prix van Monaco maar geen genoeg van landgenoot Sebastian Vettel . Zichtbaar gelukkig prees de F1-wereldkampioen van 2016 de Aston Martin-coureur en sprak hij zijn hoop uit dat Vettel daadwerkelijk ‘terug’ is. “Jongens, wat een Vettel hebben we toch gezien tijdens de race in Monaco! Hij was weer zoals ik hem vroeger kende: fenomenaal”, aldus de blije Rosberg tegenover Sky Sport Italia .

“Ik gun het Sebastian zo erg om hier weer te staan, hij heeft dit echt verdiend. De afgelopen jaren heeft hij het niet eenvoudig gehad bij Ferrari en ik ben dan ook meerdere keren kritisch geweest. In Monaco zagen we weer de Vettel van vroeger terug en dat doet me echt goed. Ik vind het echt heerlijk om hem zo te zien rijden. Ook is het een prachtig resultaat voor Aston Martin om op Monaco in de top vijf te eindigen.”

Rosberg laat tegelijkertijd weten dat hij de verwachting heeft dat we de viervoudig wereldkampioen dit jaar constant terug gaan zien in de top vijf. “De wagen van Aston Martin is niet goed genoeg om voor een top vijf plaats in de strijd om het kampioenschap te gaan. Dat heeft Vettel nu ook niet voor ogen, hij moet gewoon zo doorgaan zoals hij dit weekend heeft gereden. Dan kan hij telkens het maximale uit de wagen halen, al is dat zoals gezegd niet genoeg om in de top vijf van het wereldkampioenschap te eindigen.”

“We moeten vooral blij zijn dat Sebastian weer in zijn ritme zat afgelopen weekend en hopen dat hij deze lijn gaat doortrekken. Als hij zo rijdt, genieten we er namelijk allemaal van”, aldus Rosberg die minder vertrouwen heeft in Fernando Alonso. “Het wordt nog een lange weg voor Fernando. Af en toe is hij nog fenomenaal, zoals Michael Schumacher dat ook was toen ik zijn teamgenoot was bij Mercedes . Door de leeftijd was het voor hem en nu ook voor Alonso heel moeilijk om constant nog goed te zijn. Daardoor denk ik niet meer dat Alonso zijn oude niveau nog zal halen.”

De Grand Prix van Monaco stond […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rosberg geniet van landgenoot: “De Vettel van vroeger is terug!”