Het laatste formule 1 nieuws

Rosberg heeft te doen met Hamilton: "Verschrikkelijk dit"

Rosberg heeft te doen met Hamilton: “Verschrikkelijk dit”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton leek in de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi op weg naar een klinkende overwinning, totdat een late safety car roet in het eten gooide. Max Verstappen ging naar binnen voor nieuwe softs en met nog één ronde racen te gaan, was Hamilton een sitting duck op oude harde banden.

Hamilton greep naast de titel en dat zorgde in de dagen na de race voor speculaties. Want had Hamilton nu überhaupt nog zin om langer door te gaan in de Formule 1, of behoort een vervroegd F1-pensioen tot de mogelijkheden? Als RacingNews365 die vraag voorlegt aan Hamiltons voormalig teamgenoot Nico Rosberg, vóór Verstappen de laatste die Hamilton wist te verslaan, moet de Duitser een antwoord schuldig blijven.

“Ik weet het niet. Maar ik ben er zeker van dat dit op dit moment iets is waar je moeilijk overheen stapt. In zijn hoofd zal hij voor 99% zeker al de wereldkampioen zijn geweest. Als dat dan op deze manier nog van je wordt afgenomen, is dat heel zwaar. Ik weet niet wat hij op dit moment denkt, maar natuurlijk hopen we allemaal dat hij volgend jaar weer van de partij is.” Rosberg looft uiteindelijke kampioen, Max Verstappen

Gevraagd hoe je een tegenslag van dit formaat te boven komt, beklemtoont Rosberg hoe verschrikkelijk dit scenario voor Hamilton moet zijn: “Hij werd ook nog eens ingehaald. Natuurlijk had hij sh*t-banden, maar hij werd ingehaald in die laatste ronde. Het is niet zo dat zijn auto kapot ging of iets dergelijks. Om zo de titel uit je handen te zien glippen… Man, dat is verschrikkelijk, verschrikkelijk, verschrikkelijk! Dat is zó pijnlijk.”

“Als je de race op die manier leidt en je helemaal gespannen bent en je wordt ingehaald, mijn hemel…”, vervolgt Rosberg, die overigens niet van mening is dat Verstappen de titel minder verdiend zou hebben dan Hamilton, integendeel.

“Beide coureurs hadden de titel verdiend. Natuurlijk was het hartverscheurend voor Lewis om op deze manier, door een gewijzigde procedure, de titel te verliezen, maar desondanks is ook Max een terechte wereldkampioen. We hebben een waanzinnig seizoen achter de rug, laten we dat vooral niet […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rosberg heeft te doen met Hamilton: “Verschrikkelijk dit”