Het laatste formule 1 nieuws

Rosberg maakt de vergelijking met Extreme E: ‘Formule 1 mist een hoger doel’

Rosberg maakt de vergelijking met Extreme E: ‘Formule 1 mist een hoger doel’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voormalig Mercedes-coureur en titelwinnaar Nico Rosberg heeft in een interview zijn wensen voor een meer vooruitstrevende Formule 1 uitgesproken, en stelt dat de sport een hoger doel zou moeten najagen.

“F1 heeft nog geen groot doel – de autosport moet zich positioneren als een groot doel voor de mensheid” , aldus Rosberg in gesprek met BBC Sport.

Het is vooral de rol als proeftuin voor nieuwe, schonere technologieën die de Formule 1 volgens Rosberg naar een hoger plan kunnen tillen. De voormalig Mercedes-coureur legt uit: “De technologieoverdracht van circuit naar rijbaan helpt. De Formule 1 kan beter en daar werken ze aan. Synthetische brandstoffen, bijvoorbeeld – als ze die ruimte in handen nemen en echt innoveren, kunnen miljoenen mensen over de hele wereld daarvan profiteren.” Extreme E

“Maar F1 heeft al veel gedaan met lichte materialen en hybride motoren, die de meest efficiënte motor ter wereld zijn.” Rosberg’s opvattingen over een hoger doel voor de koningsklasse van de autosport passen binnen de ambities die hij sinds kort in de Extreme E raceklasse nastreeft, en waar hij opnieuw oud-teamgenoot Lewis Hamilton als zijn tegenstander treft.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rosberg maakt de vergelijking met Extreme E: ‘Formule 1 mist een hoger doel’