Het laatste formule 1 nieuws

Rosberg: "Verstappen heeft ook in Imola weer de beste kaarten"

Rosberg: “Verstappen heeft ook in Imola weer de beste kaarten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nico Rosberg denkt dat Max Verstappen de beste kaarten in handen heeft voor de volgende Grand Prix. De Duitser verwacht niet alleen een prachtig gevecht tussen Lewis Hamilton en Verstappen, maar verwacht dat ook Sergio Pérez en Valtteri Bottas zich in de strijd zullen mengen.

Het team van Red Bull is het Formule 1-seizoen van 2021 uitstekend begonnen. Normaliter had de Oostenrijkse renstal een flink aantal races nodig om écht competitief te zijn, maar dat lijkt dit keer niet het geval te zijn. De nieuwe Honda-motor draait als een zonnetje en lijkt de meest dominante krachtbron van het veld te zijn. Tegelijkertijd weet Red Bull, dankzij de bevriezing van de reglementen, precies wat het in handen heeft met het chassis. Er kan dan ook geconcludeerd worden dat Verstappen er in dit stadium van het seizoen nog nooit zó goed voor gestaan heeft. Wie pakt pole in Imola?

Na het dominante optreden van Red Bull in Bahrein, verwacht Nico Rosberg dan ook een geweldige race in Imola. ” Red Bull Racing heeft momenteel de snellere auto”, vertelt Rosberg tegenover Sky. “Dat maakt het nog spannender Ze zijn nu in het voordeel. Nu moeten we zien hoe de superioriteit van Mercedes en Hamilton een inhaalslag maakt”, stelt de wereldkampioen van 2016. “Daarom geloof ik dat Verstappen in Imola weer de beste kaarten heeft.”

Hij verwacht dus dat Red Bull de favoriet zal zijn tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna. “Wat dat betreft zou het niet spannender kunnen zijn”, benadrukt hij. “Je weet écht niet wie er gaat winnen. Misschien kunnen de teamgenoten nog ingrijpen. Bottas en Perez zijn ook erg snel. Bottas heeft vaak pole gepakt. Dus ik kijk erg uit naar het weekend”, aldus Rosberg.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rosberg: “Verstappen heeft ook in Imola weer de beste kaarten”