Het laatste formule 1 nieuws

Rosberg wakkert oude rivaliteit met Hamilton opnieuw aan

Rosberg wakkert oude rivaliteit met Hamilton opnieuw aan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Van 2013 t/m 2016 waren Lewis Hamilton en Nico Rosberg elkaars teamgenoten in de Formule 1 bij Mercedes . In dat laatste jaar klopte Rosberg Hamilton na een fel gevecht dat een seizoen lang duurde, om vervolgens pardoes zijn afscheid van de sport aan te kondigen. De rivaliteit had ook bij hem zijn tol geëist, mentaal was hij op.

Nu echter, vijf jaar later, staan de kemphanen weer tegenover elkaar, tot grote vreugde van de Duitser. Beide Formule 1-wereldkampioenen doen met een eigen team mee aan de Extreme E, zeg maar de rallyversie van de Formule E. Niet als coureurs, overigens, maar als teambazen. Alsof het zo moest zijn werden de twee weer herenigd in één kampioenschap.

“We wisten van elkaar niet dat we bezig waren met dit project, heel raar was dat. We hebben zelfs op dezelfde dag onderhandeld met de organisatie, raar hè?”, zo laat Rosberg optekenen in gesprek met La Gazzetta dello Sport . “Maar het is mooi dat we ons allebei inzetten voor een schonere toekomst.”

Maar los van de uit te dragen boodschap wordt er natuurlijk ook gewoon geracet: “Er bestaat nu al een mooie rivaliteit. We willen allebei niet tweede worden en dat maakt dat er een mooie strijd zal ontstaan”, vervolgt Rosberg, die echt uitsluit dat hij zelf het stuur ter hand neemt: “Nee, laat mij maar de teambaas zijn.”

Hamilton en Rosberg zullen zelf niet rijden, maar brengen bepaald geen lichtgewichten aan de start. Hamilton contracteerde rallylegende Sebastien Loeb, terwijl Rosberg rallycrosskampioen Johan Kristoffersson vastlegde. De eerste krachtmeting staat gepland voor het weekend van 3 en 4 april in de woestijn van Saoedi-Arabië.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rosberg wakkert oude rivaliteit met Hamilton opnieuw aan