Het laatste formule 1 nieuws

Rosberg wees terugkeer in F1 af: 'Beschik niet meer over die spieren'

Rosberg wees terugkeer in F1 af: ‘Beschik niet meer over die spieren’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nico Rosberg won in 2016 bij Mercedes het wereldkampioenschap, waarna hij direct besloot om de Formule 1 te verlaten. De Duitser had in 2020 nog de kans om eenmalig terug te keren, maar besloot dit uiteindelijk niet te doen. Achteraf ziet hij dit als de juiste beslissing.

Zijn voormalig teamgenoot Lewis Hamilton had twee jaar geleden vlak voor de Grand Prix van Sakhir een positieve coronatest, waardoor de Brit niet mee mocht doen aan het raceweekend. Mercedes ging vervolgens op zoek naar een vervanger en kwam bij Rosberg uit die het voorstel in overweging nam. Zijn conclusie was echter dat dit geen goed idee was.

Rosberg vertelt in een interview met Antenne Bayern eerlijk dat hij de mogelijkheid heeft overdacht. “Ik dacht erover na”, stelt hij tijdens het gesprek, waarna hij tot de conclusie kwam dat het fysiek onmogelijk was. “Ik maak zeker geen kans om meer dan drie ronden te racen. Mijn armen zouden ermee ophouden en mijn nek zou tussen mijn benen vallen. Ik beschik niet meer over die spieren.” Mercedes kwam bij Russell uit

Daarom besloot Mercedes om verder te kijken en kwam het uiteindelijk terecht bij George Russell. De Brit maakte destijds dermate veel indruk dat de Duitse renstal in 2021 besloot om hem als opvolger van Valtteri Bottas aan te stellen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rosberg wees terugkeer in F1 af: ‘Beschik niet meer over die spieren’