Het laatste formule 1 nieuws

Rosberg weet waarom Bottas zo snel is: ‘Komt door chassis van Hamilton’

Rosberg weet waarom Bottas zo snel is: ‘Komt door chassis van Hamilton’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vooruitkijkend op de kwalificatie en Grand Prix op het circuit de Paul Ricard ziet oud Formule 1 -coureur en kenner Nico Rosberg voor Red Bull het uitgelezen moment om haar kansen op de titelwinst in te schatten. Daarnaast heeft de commentator van Sky Sports ook een verklaring voor de goede pace van Valtteri Bottas op de vrijdag.

“Normaliter is dit absoluut een Mercedes-circuit is, daarom waren we gister zo verrast” , begint Rosberg zijn analyse als commentator bij Sky Sports . “Zelfs in de Mercedes-sectoren was Red Bull erg sterk en zetten ze paarse sectoren neer, als gevolg daarvan denk ik dat de kwalificatie vandaag erg spannend en interessant zal zijn.”

Rosberg vervolgt, en stelt dat waar Paul Ricard een van de normalere circuits op de kalender is, ook hier zich een unieke situatie voordoe t: “We hebben ongebruikelijke circuits gehad in Monaco en Azerbeidzjan, dit is meer een normaal circuit dus ja, dit is een belangrijke test voor Red Bull om te zien waar ze staan op een normaal circuit. Maar ook hier zijn de omstandigheden speciaal, omdat veel te maken heeft met het behouden van de bandentemperatuur, en dan vooral aan de voorkant. Dit zorgt dus eigenlijk voor een unieke situatie.” Chassiswissel

Tevens heeft de oud-coureur een verklaring voor de verbeterde snelheid van Valtteri Bottas, namelijk het chassis dat hij van zijn teamgenoot heeft overgenomen. Rosberg: “Misschien komt het door het verwisselen van het chassis. Want hij heeft het chassis van Lewis hier voor dit weekend, dus misschien heeft hij daardoor extra pace gevonden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rosberg weet waarom Bottas zo snel is: ‘Komt door chassis van Hamilton’