Het laatste formule 1 nieuws

Ross Brawn: "Fernando Alonso heeft het nog altijd in zich, Sebastian Vettel stelde teleur"

Ross Brawn: “Fernando Alonso heeft het nog altijd in zich, Sebastian Vettel stelde teleur”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso’s terugkeer in de Formule 1 ging niet onopgemerkt voorbij. De 39-jarige Spanjaard zei zichzelf beter te vinden dan Lewis Hamilton en Max Verstappen . In de kwalificatie maakte hij zijn grootspraak enigszins waar door Q3 te halen en in de race liet hij mooie dingen zien totdat hij zijn Alpine in de pits moest parkeren vanwege een defect aan zijn remmen. F1-directeur Ross Brawn liet zich positief uit over de prestatie van Alonso. “We zagen in Bahrein een beetje de oude Fernando Alonso terug”, zo stelde Brawn in zijn debrief op de site van de Formule 1. “De Spanjaard liet de flair zien waarmee hij tweevoudig wereldkampioen werd. Als Alpine de auto wat beter voor elkaar krijgt, zal Alonso ons nog wel gaan vermaken. Zijn terugkeer is geweldig voor de Formule 1, ik ben benieuwd naar wat hij kan dit jaar. Hij heeft het nog altijd in zich.”

Over een andere oud-wereldkampioen was Brawn niet te spreken. Sebastian Vettel tikte Esteban Ocon in de rondte, kreeg een tijdstraf van 10 seconden en eindigde op een anonieme P15.

“Sebastian Vettel stelde teleur bij zijn debuut voor Aston Martin”, aldus Brawn. “In de hitte van het moment gaf hij Esteban Ocon de schuld voor hun aanrijding, maar ik denk dat niemand het ook zo ziet. Voor hem was het geen geweldig weekend. Ik hoop dat hij alles op een rijtje krijgt, want een viervoudig wereldkampioen moet beter kunnen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ross Brawn: “Fernando Alonso heeft het nog altijd in zich, Sebastian Vettel stelde teleur”