Het laatste formule 1 nieuws

Ross Brawn hoopt dat Lewis Hamilton blijft: "Hij is één van de weinige sterren in de huidige Formule 1"

Ross Brawn hoopt dat Lewis Hamilton blijft: “Hij is één van de weinige sterren in de huidige Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton sleepte in 2020 zijn zevende wereldtitel binnen, maar de 36-jarige Brit heeft voor dit jaar nog geen contract ondertekend. Mercedes en de beste betaalde coureur op de grid komen er vooralsnog niet uit. Iedereen verwacht dat Hamilton bij gaat tekenen en volgens Ross Brawn zou het alleen maar goed voor de sport zijn. De Brit ziet zijn landgenoot graag in de F1 actief blijven. “Ik zou het enorm jammer vinden als Lewis de Formule 1 zou verlaten, maar het is aan Mercedes en Lewis om er samen uit te komen”, zo geeft Brawn aan in een interview met Racer. “Ik kan het me niet voorstellen dat Lewis zijn laatste race al gereden heeft. Toto Wolff en Lewis spelen beide een spelletje, maar ik verwacht dat ze er wel uitkomen.”

Vorig jaar uitte Hamilton veelvuldig zijn ongenoegen over de ongelijkheid in de Formule 1. Hij zette zich vol in voor de Black Lives Matter beweging en de Mercedes kreeg de zwarte kleur. Brawn hoopt dat Hamilton zijn strijd voort kan zetten. “Lewis is enorm belangrijk voor onze sport. Hij laat mensen nadenken over de problemen in onze sport waar normaal niemand over nadenkt.”

“Lewis heeft veel invloed in de Formule 1 en is één van de weinige sterren in de huidige Formule 1. Om meerdere redenen willen we dat hij doorgaat. Ik wil dat ook. Bovendien kan hij een record breken door voor de achtste keer wereldkampioen te worden en bij Mercedes heeft hij daar de meeste kans voor.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ross Brawn hoopt dat Lewis Hamilton blijft: “Hij is één van de weinige sterren in de huidige Formule 1”