Het laatste formule 1 nieuws

Ross Brawn over kalender 2022: "Iedere Grand Prix wil een sprintrace"

Ross Brawn over kalender 2022: “Iedere Grand Prix wil een sprintrace”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit seizoen experimenteert de Formule 1 met drie sprintraces als kwalificatie voor de hoofdrace. In Silverstone en Monza waren de meningen verdeeld en de F1 neemt pas een definitief besluit na de derde sprintrace in Brazilië. In principe staan er voor 2022 zes sprintraces gepland, maar dat zou nog uitgebreid kunnen worden als het format dusdanig goed bevalt. Volgens sportief directeur van de Formule 1 Ross Brawn zijn er veel gegadigden om een sprintrace te organiseren. Voor een circuit is het een groot voordeel als de reguliere kwalificatie naar de vrijdag verschuift. Op veel circuits zijn er op vrijdag een stuk minder toeschouwers, omdat de vrije trainingen minder aantrekkelijk zijn dan de kwalificatie of de race.

“Iedere promoter wil een sprintrace op zijn circuit”, aldus Brawn in een reactie aan The Race. “Voor een promoter is het heel interessant als de vrijdag een echte racedag wordt met competitie. Maar we moeten met veel factoren rekening houden. Eén aspect is de verdeling door het jaar heen. Waarschijnlijk is het niet wenselijk voor de eerste race en waarschijnlijk ook niet voor de laatste race. Het hangt ook van het type circuit af of een sprintrace interessant kan zijn.”

Brawn houdt ook rekening met het zakelijke karakter. “In Austin hadden we op vrijdag al een fantastisch publiek. Dat was geweldig om te zien. Wellicht kunnen we andere circuits helpen door de vrijdag interessanter te maken. Die discussie is nog volledig open. De promoters willen wel en ze willen allemaal. Iedereen zal snappen waarom.”

Brawn is positief gestemd over het format met een sprintrace. “Het is mooi dat de Formule 1 dit alternatieve idee heeft willen uitproberen. Dit is een goed voorbeeld dat we meer dingen kunnen proberen voor de toekomst. We bekijken alles stap voor stap. Voor komend jaar zetten we in op zes sprintraces, maar dat zouden er meer kunnen worden als het format zijn waarde bewijst.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ross Brawn over kalender 2022: “Iedere Grand Prix wil een sprintrace”