Het laatste formule 1 nieuws

Ross Brawn voorziet een gouden Formule 1-seizoen 2021

Ross Brawn voorziet een gouden Formule 1-seizoen 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen en Lewis Hamilton wringen zich door bocht 2 en 3 heen tijdens de GP van Emilia-Romagna 2021. “De race was af en toe een beetje listig voor Verstappen en hij had een paar momentjes – zoals toen hij de auto bijna verloor vlak voor de herstart”, laat de sportief directeur van F1 optekenen. “Maar hij reed zelfverzekerd, drukte zijn stempel en verdiende absoluut deze overwinning. – Het gevect in de eerste bocht(en) bij de start, tussen hem en Hamilton, was van groot belang en zette de toon voor de race.”

Max Verstappen wrong zich met Hamilton naast zich door bocht 2 en 3 en nam de leiding in de race. Volgens Brawn was dat niet meer dan redelijk. “Ik denk dat deze bocht van Max was. Hij had de racelijn, hij had de positie op de baan. Achteraf gezien had Lewis er goed aan gedaan om een iets gas terug te nemen, zeker gezien de omstandigheden”, aldus Brawn.

“Voor Hamilton werd het zo’n dag die bepalend zou kunnen worden voor een spannend kampioenschap”, voegt Brawn toe. “Hij maakt zelden fouten, maar wist zich goed te herstellen en heeft nog altijd de leiding in het kampioenschap in handen.”

“Het wordt een stevig gevecht om het kampioenschap – wat fantastisch is voor de Formule 1 . Met Hamilton en Verstappen heb je twee jongens, die zich in verschillende stadia van hun carriere bevinden, die het tegen elkaar gaan opnemen met auto’s die qua prestaties goed in evenwicht zijn. – Het heeft alle kenmerken van een titanenstrijd. Dit zou wel eens een gouden jaar kunnen worden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ross Brawn voorziet een gouden Formule 1-seizoen 2021