Het laatste formule 1 nieuws

"Rotterdam moet Papendal 2.0 worden in een stadse omgeving"

“Rotterdam moet Papendal 2.0 worden in een stadse omgeving”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In het jaar dat Rotterdam Topsport haar 30-jarig jubileum vierde legde het coronavirus de evenementenbranche in Nederland zo goed als plat. Er werd echter niet stilgezeten en alternatieve events en bijeenkomsten werden in korte tijd georganiseerd. In een tweeluik met Rotterdam Topsport-directeur Peter Blangé kijken we terug én blikken we vooruit. In deel 2 spreekt Blangé over de rol van topsportevenementen voor de uitstraling van een stad en de ambities van Rotterdam Topsport voor de toekomst.

Peter Blangé: ‘Coronacrisis heeft ook voor nieuwe inzichten gezorgd’

Lees deel 1 van het tweeluik met Peter Blangé via bovenstaande button.

Op 1 november 1990 zag Rotterdam Topsport het levenslicht. De organisatie werd in het leven geroepen om Rotterdam nog nadrukkelijker te positioneren als toonaangevende sportstad. Rotterdam Topsport richt zich sindsdien op het verwerven en organiseren van topsportevenementen, ondersteuning van topsportverenigingen, totstandkoming van topsportaccommodaties en talentencentra en het creëren van de beste omstandigheden voor talenten om te kunnen presteren. Rotterdam is in dertig jaar tijd uitgegroeid tot een echte sportstad. Er vonden talloze sportevenementen plaats in de havenstad, van het EK voetbal in 2000 tot de WK shorttrack in 2017, en van start van de Tour de France in 2010 tot het EK volleybal vrouwen in 2015. Mede door de vele grote, internationale sportevenementen werd Rotterdam wereldwijd op de kaart gezet. “Eigenlijk alle burgemeesters van Rotterdam de laatste decennia, hadden een sporthart en zagen het belang van sport en bewegen voor een vitale samenleving. Zij beseften dat het binnenhalen van grote sporttoernooien een manier is om je als stad aan de wereld te tonen, maar tegelijkertijd je eigen bewoners trots te laten zijn op de stad en mee te laten genieten. Ik heb zelf bij de Grand Départ in 2010 van dichtbij mogen aanschouwen wat voor emoties dat evenement losmaakte. Dat zal ik nooit meer vergeten. Sport doet veel met mensen”, zegt Peter Blangé tegen SPORTNEXT.

“Het streven is jaarlijks 25 tot 30 topsportevenementen in Rotterdam te organiseren, waaronder grootschalige events als de start van de Tour de France, de WK turnen of het WK handbal” ‘Gemeente steekt nek uit’

Het bijzondere van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Rotterdam moet Papendal 2.0 worden in een stadse omgeving”