Het laatste formule 1 nieuws

Rotterdamse multimiljonair Michel Perridon: ‘Dubai geeft me energie en Nederland trekt energie’

Rotterdamse multimiljonair Michel Perridon: ‘Dubai geeft me energie en Nederland trekt energie’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dat nieuwe Feyenoord-stadion zou in Dubai allang gebouwd zijn, volgens multimiljonair Michel Perridon (58). In zijn nieuwe woonplaats, 5.170 kilometer van Rotterdam, praten ze niet vijftien jaar over zo’n plan. „Ik háát vergaderingen. En maar lullen”, zegt hij. „In zo’n democratie als de onze – het brengt ook veel goeds – is dit soort projecten gewoon heel moeilijk. In Dubai, dan is er een beslissing, en dan gebeurt het gewoon.”

Perridon is even in ‘Stadsgoed’ Welgelegen, zijn neoclassistische kantoorvilla (1872) tussen het Park en de Veerhaven. Hij is vijf weken terug voor de tv-opnames van de Nederlandse versie van de you’re fired -realityshow The Apprentice . „De Nederlandse Donald Trump” noemde tijdschrift Quote hem daarom al. Perridon: „Nee, Trump is de Michel Perridon van Amerika, zo moet je het zien.”

Met zijn rol in de tv-serie Dragon’s Den werd Perridon bekend als een wat boude, oer-Rotterdamse zakenman. Hij werd rijk met zijn elektronicabedrijf Trust, dat hij in 2018 verkocht voor 200 à 300 miljoen euro. Nu heeft hij verschillende bedrijven: de Welgelegen Groep voor vastgoed, investeringsvehikel Dragon Investments, een safaripark in Zuid-Afrika, kunsthandel Persch Art, in Dubai handelt hij in vastgoed, diamanten en blockchain. Je gaat me niet afzeiken, hè? Ik doe echt mijn best. Tuurlijk, ik ben uitgesproken Michel Perridon Akkefietjes in de media bevestigden dit jaar zijn eigenzinnige karakter. In juli werd Perridon op een KLM-vlucht vanuit Johannesburg uit het toestel gezet, omdat hij geen mondkapje wilde opdoen. „Dat was een hele vervelende stewardess, daar ga ik verder niet meer op in”, zegt hij. Na een turbulente jubileumreis met businessclub Made in Holland in september moest hij zich terugtrekken als lid .

„Je gaat me niet afzeiken, hè?”, zegt hij ineens na het lange gesprek. „Ik doe echt mijn best. Tuurlijk, ik ben uitgesproken.” Belastingparadijs

Sinds 1 oktober woont hij officieel in de Verenigde Arabische Emiraten: een belastingparadijs met acht maanden per jaar heerlijk weer. Perridon: „Het is ook simpel om altijd in je eigen omgeving te blijven als de wereld zo mooi is. Rotterdam is nog steeds mijn stad, maar dan kom je een beetje op een heikel punt. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rotterdamse multimiljonair Michel Perridon: ‘Dubai geeft me energie en Nederland trekt energie’