Het laatste formule 1 nieuws

Ruim 30 partijen samen met ID&T in kort geding tegen overheid

Ruim 30 partijen samen met ID&T in kort geding tegen overheid

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

AMSTERDAM (ANP) – Ruim dertig organisaties van festivals en evenementen hebben zich aangesloten bij het kort geding dat ID&T aanspant tegen de overheid. Het gaat onder meer om de organisaties van Paaspop, Apenkooi, Zwarte Cross, F1 Dutch Grand Prix Zandvoort en DGTL. Het kort geding dient naar verwachting eind deze week.

De partijen zijn het niet eens met de beslissing van het kabinet dat als gevolg van het toenemende aantal coronabesmettingen alleen nog publieksevenementen zijn toegestaan waar bezoekers moeten zitten. Ze noemen de beslissing “onzorgvuldig voorbereid en onjuist”. “De verenigde organisatoren vragen aan de voorzieningenrechter bij wijze van voorlopige voorziening toestemming om publieksevenementen die voldoen aan de Fieldlab-voorwaarden toe te staan”, staat in een persbericht van festivalorganisator ID&T, onder meer bekend van Mysteryland, Milkshake en Decibel Outdoor.

ID&T kondigde vrijdag direct na de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) al een kort geding aan. Volgens Ritty van Straalen, topman van ID&T, heeft de organisatie de afgelopen dagen veel steunbetuigingen gekregen door bezoekers, artiesten en partners. “Dat zoveel partijen uit de markt zich bij ons aansluiten geeft goed weer wat de impact is op de hele publieksevenementenbranche.”

Fieldlab Evenementen

De organisatie van de Formule 1, die begin september staat gepland op het circuit in Zandvoort, heeft zich als mede-eiser eveneens aangesloten bij het kort geding. “Ook als grootschalig sportevenement hebben wij te maken met een lange aanlooptijd en grote financiële risico’s”, zegt Imre van Leeuwen, algemeen directeur bij F1 Dutch Grand Prix Zandvoort. “Het is daarnaast voor ons internationaal niet uit te leggen dat we minder dan drie weken voor aanvang van het evenement pas duidelijkheid hebben over de voorwaarden waaronder we het evenement kunnen organiseren. Het is extra zuur dat we, ondanks het goede werk van Fieldlab Evenementen én de hoge vaccinatiegraad die Nederland bereikt heeft, straks, ondanks dat het veilig kan, mogelijk niet in staat zijn om er voor het oog van de wereld een groot succes van te maken.”

Fieldlab Evenementen heeft tijdens de coronacrisis testevenementen opgezet. Daarbij werd gekeken naar hoe er op een veilige manier evenementen konden plaatsvinden. Het ging bijvoorbeeld om […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ruim 30 partijen samen met ID&T in kort geding tegen overheid