Het laatste formule 1 nieuws

Rusland wil F1-coureur Mazepin in dienstplicht: ‘Staat geeft geen moer om atleten’

Rusland wil F1-coureur Mazepin in dienstplicht: ‘Staat geeft geen moer om atleten’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De steenrijke Russische vader van Formule 1-coureur Nikita Mazepin heeft uitgehaald over het topsportbeleid van zijn land. Multimiljardair Dimitri Mazepin vreest dat zijn zoon het seizoen niet eens kan afmaken als Rusland voet bij stuk houdt en eist dat Mazepin jr zijn dienstplicht vervult.

Dimitri Mazepin, eigenaar van het chemische concern Uralchem (hoofdsponsor van F1-team van Haas), snapt niets van Rusland. De staat wil dat Nikita Mazepin (21), dit jaar debutant in de Formule 1, nog dit jaar begint met zijn dienstplicht.

In Rusland moet iedere man tussen zijn 18de en 27ste jaar – afhankelijk van het einde van zijn schoolopleiding – 1 jaar dienstplicht vervullen. Volgens het Russische persbureau TASS rondde Mazepin afgelopen week zijn opleiding aan de Staatsuniversiteit van Moskou (MGOe) af en klopte Rusland meteen op de deur.

“Nikita moet dit jaar 23 races rijden, maar ze vertellen hem nu dat hij dit jaar ook nog even het leger in moet”, aldus de verongelijkte Dimitri Mazepin. “Hij zei tegen me: ‘Pap, wat moet ik doen? Ik heb iedere twee weken een race.’ Maar Rusland trekt zich weinig aan van de verplichtingen die Mazepin in de Formule 1 heeft. Niemand wil luisteren. Kijk, het gaat niet alleen om Nikita, maar ook om alle andere atleten die in Rusland in dezelfde situatie zitten. De staat geeft geen moer om atleten.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rusland wil F1-coureur Mazepin in dienstplicht: ‘Staat geeft geen moer om atleten’