Het laatste formule 1 nieuws

Russell: Crash met Bottas zal relatie met Mercedes niet schaden

Russell: Crash met Bottas zal relatie met Mercedes niet schaden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Williams-coureur George Russell zou volgend jaar graag voor het Mercedes Formule 1-team racen, maar haalde zich zondag de woede van Toto Wolff op de hals door halverwege de Grand Prix van Emilia-Romagna met Valtteri Bottas te crashen. De Brit heeft er echter alle vertrouwen in dat zijn relatie met Mercedes geen deuk heeft opgelopen door het incident.

De race in Imola was halverwege toen George Russell in de aanval besloot te gaan bij Valtteri Bottas . Eenmaal naast de Mercedes -coureur belandde de Brit echter in een spin, waardoor het tweetal op hoge snelheid met elkaar in botsing kwam. Een zware crash volgde, maar beide coureurs konden ongedeerd uitstappen. Lees ook:

Bottas over suggestie Russell: “Ben m’n aluhoedje vergeten” Wolff oordeelt hard over Russell in clash met Bottas

Mercedes-teambaas Toto Wolff was na afloop van de race zeer ontstemd over de actie van Russell , maar de coureur uit King’s Lynn heeft er alle vertrouwen in dat het moment geen gevolgen zal hebben voor zijn relatie met de Duitse fabrieksformatie. “Het zal geen negatieve impact hebben op mijn relatie met Mercedes”, zegt Russell, die maandagavond nog met een statement kwam waarin hij zijn excuses aanbood , tegenover onder andere Motorsport.com Nederland . “Ik heb al met ze gesproken en van beide kanten is er begrip.”

Russell heeft geen spijt van de inhaalpoging zelf. “Het was helemaal aan”, blikt hij terug op zijn actie bij Bottas. “We waren nog maar op driekwart van het rechte stuk en het zou een probleemloze en makkelijke inhaalactie zijn geweest als het op die plek niet een beetje nat was geweest. Op het punt waar ik uit de slipstream dook, was het ook niet nat. Maar doordat de baan vervolgens naar links afbuigt en ik een klein beetje naar rechts werd geknepen, kwam ik wel op een plek waar het nattig was.”

Volgens Wolff had Russell anders moeten handelen. “Dit had nooit mogen gebeuren”, merkte de Oostenrijker na de race geïrriteerd op. “Valtteri begon beroerd in de eerste dertig ronden, hij had daar niet mogen zitten. Maar George had nooit op deze manier mogen aanvallen, zeker aangezien […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Russell: Crash met Bottas zal relatie met Mercedes niet schaden