Het laatste formule 1 nieuws

Russell dolgelukkig met eerste podium: "Dit had ik nooit verwacht"

Russell dolgelukkig met eerste podium: “Dit had ik nooit verwacht”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

George Russell gaf op zaterdag na de geweldige kwalificatie aan dat hij niet verwachtte op het podium te kunnen eindigen, maar op zondag staat hij er toch. Dat kwam door het weer, dat ervoor zorgde dat de Grand Prix van België niet kon worden verreden. Enkele ronden achter de safety car was alles wat de fans te zien kregen, waardoor de Williams -coureur vanaf de tweede startplek naar de tweede finishplek reed.

Dat het op zo’n manier gebeurde, maakte hem weinig uit. “Het maakt me niet uit!”glundert hij. “Je wordt in de Formule 1 niet vaak beloond voor de kwalificatie, maar deze zondag wel”, aldus de Brit, die wel meeleeft met alle Formule 1-fans op de tribunes.

“Toch wil ik graag mijn medeleven tonen met de fans. Het spijt me echt voor hen. Het is geweldig om te zien dat ze hier zo lang zijn gebleven en ons steunden. Het is zo jammer dat we de race niet hebben kunnen starten.”

In de Williams-garage zal er zondagavond in ieder geval wel een biertje worden genuttigd. “Vanuit het oogpunt van het team is dit natuurlijk wel een geweldig resultaat”, geniet hij. “We gaan dit vanavond wel vieren. Het hele team verdient dit. want ze hebben zo hard gewerkt de laatste jaren. Ze hebben daar weinig voor teruggekregen en op zaterdag deden we alles perfect. Nu staan we op het podium, dit had ik nooit verwacht.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Russell dolgelukkig met eerste podium: “Dit had ik nooit verwacht”